Szűrés

A(z) NMHH kulcsszót tartalmazó cikkek

Mennyi internet lehet elég?

2023. szeptember 4. -

Az internet sem korlátlan. A technológia meghatározza, hogy egy hálózat mekkora adatforgalmat képes lebonyolítani. A hálózat kiépítése, fejlesztése, fenntartása költséges, melyet a szolgáltatók – részben – az igénybevételtől függően terhelnek az ügyfelekre. Éppen ezért díjcsomagokat határoznak meg. De mit gondolnak maguk a felhasználók a számukra elégséges otthoni sávszélességről és mobilinternet adatkeretről? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internethasználókat vizsgáló piackutatása erre kereste a válaszokat.

Tovább

Hol nyaralnak a mobilok?

2023. augusztus 14. -

Egy EU-s rendeletnek köszönhetően más európai uniós országok területéről is itthoni tarifával hívhatjuk ismerőseinket. Így már külföldön nyaralva is bátran telefonálhatunk, használhatjuk a mobilinternetet. A mobilunk ilyenkor „roamingol” – ritkábban használt magyar kifejezéssel élve: „barangol” –, azaz egy idegen szolgáltató hálózatára csatlakozik. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a mobilszolgáltatók forgalmi adatait elmezve arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbben Ausztriába utaznak, de nyáron Horvátország a kiemelkedő úticél.

Tovább

Kiderült, ki hazánk legtöbbet streamelt magyar előadója

2023. augusztus 8. -

Magyar vagy külföldi zenét hallgatnak többet a magyarok? Kik a legnépszerűbb nemzetközi és magyar előadók a digitális streamingplatformokon itthon és külföldön, melyek a leghallgatottabb dalok globálisan és Magyarországon? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által készített kutatás elsőként ad átfogó képet a magyarországi digitális zenefogyasztás legfontosabb trendjeiről.

Tovább

Így érdemes használni a mobilunkat külföldi nyaraláskor

2023. június 20. -

A nyaralási szezon elején mindig érdemes elismételni a mobilok külföldi használatára, a roamingra vonatkozó európai uniós szabályokat. Tavaly július óta újabb, a fogyasztókat még jobban védő szabályok vannak érvényben – ezeket szedte össze a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Tovább