Huawei MediaPad FHD: Windows 8 alapú változatban is?

Kütyü Magazin - 2012. július 24.

A Huawei fogyasztói termékekért felelős részlegének vezetője elárulta, hogy az Android alapú MediaPad 10 FHD mellett piacra kívánják dobni a gép Windows 8 köré épülő változatát is.

Nemrég beszámoltunk az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épülő MediaPad 10 FHD-ről, mely 10.1 colos, 1920 x 1200 pixel felbontású (Full HD)  IPS érintőképernyőjéről kapta nevét. Úgy tűnik, hogy az ígéretes hardverrel szerelt masina Windows 8 rendszerrel a fedélzetén is forgalomba kerül a jövőben, ugyanis Chengdong Yu, a Huawei fogyasztói termékekért felelős divíziójának elnöke azt csiripelte a Weibo oldalon (a Twitter kínai változatának tekinthető), hogy már folyik egy ilyen készülék fejlesztése.

Az újdonság híre több kérdést vet fel. Például kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen árcédulát kap majd, tekintve, hogy a Huawei általában igen jó ár/érték aránnyal operál. Emellett felmerül az a kérdés is, hogy a Microsoft vajon hagyja-e, hogy a kínai gyártó a saját négymagos processzorát tegye a Windows 8 rendszerű táblagépébe, vagy inkább előírja egy Intel, vagy egy ARM chipset használatát.

Akárhogy is legyen, a MediaPad 10 FHD androidos verziója egy lenyűgöző felszereltségű és nagyon vonzó árú készülék, s ha a Windows 8 alapú változata is hasonló szintű hardvert kap, akár egy kicsit agresszívabb árazással is sikeres termék lehet.

Az alábbi videón az androidos Huawei MediaPad 10 FHD hivatalos reklámfilmjét csodálhatod meg.

 

Kulcsszavak: Windows 8, Huawei
Vissza