Windows 8-ra felkészített AMD platformos ASUS alaplapok

forrás Prim Online - 2012. július 23.

Annak érdekében, hogy az AMD platformon is a lehető legjobb felhasználói élményt kínálhassa, az ASUS felfrissítette számos alaplapját: nemcsak a legnépszerűbb tömegmodelleket, hanem a ROG és a TUF sorozat speciális modelljeit, valamint az FM1 foglalattal és energiatakarékos APU központi egységekkel kompatibilis modelleket is.

Mindegyik termék olyan új, exkluzív ASUS-technológiákat tartalmaz, mint például a digitális tápellátás-vezérlés, a Remote GO! és a Network iControl, továbbá az innovatív Fast Boot, ASUS Boot Setting és DirectKey funkciók, amelyek mindegyike a közelgő Windows 8 lehetőségeinek kiaknázásához készült. Az új és meglévő funkciókat hozzáigazították a Windows 8 architektúrához és alaposan le is tesztelték a maximális stabilitás és használhatóság érdekében; emellett az összes alaplapnak át kellett mennie egy sor kompatibilitás-ellenőrzési teszten, hogy felkészülten várják az átállást a Windows 8-ra.

 



M5A99/97 R2.0 és TUF sorozat: felfrissített AM3+ exkluzív Windows 8 funkciókkal

A teljesen megújult AM3+/990FX alaplapok mostanra több olyan funkciót is tartalmaznak, amelyek célja, hogy javítsák a Windows 8 használatának élményét. A Fast Boot (gyors rendszerindítás) segít a Windows 8 felgyorsított rendszertöltésének maximális kihasználásában, a még simább, még válaszkészebb élmény biztosításában. A Fast Boot funkció bekapcsolása esetén a rendszer mindössze 2 másodperc alatt eljut a Windows 8 bejelentkezési képernyőjéig, megszüntetve a bosszantó várakozást. A Windows 8-ra optimalizálási erőfeszítések közvetlen eredményeképpen az ASUS Boot Setting (rendszerindítási beállítás) nagyobb rugalmasságot ad a PC rendszerindítási folyamatának testreszabásához. Egyetlen kattintással elérhetővé teszi a felhasználóbarát BIOS-t újraindításkor, valamint lehetőséget kínál a különféle felgyorsított indítási profilok közötti választásra. Az ASUS Boot Setting véglegesen elmenti a beállításokat, úgyhogy nincs szükség további választásokra. Az exkluzív DirectKey funkció azok számára készült, akik gyakran és kényelmesen kívánják elérni a BIOS-t, még akkor is, ha a PC készenléti állapotban van. Egy gomb megnyomására azonnal a BIOS-ba lehet ugrani, nincs szükség a Del billentyű hagyományos nyomogatására.

A fenti funkciók mind közvetlenül a Windows 8 kínálta lehetőségekhez kapcsolódnak, de az ASUS tovább is ment. Az új Dual Intelligent Processors 3 (két intelligens processzor) Smart DIGI+ Key technológiával egy olyan digitális tápellátási megoldást biztosít, amely külön vezérlőket kínál a CPU-hoz és a DRAM-hoz, vagyis AMD platformon első alkalommal teszi lehetővé mindkettő tuningolását külön-külön. Az M5A99/97 R2.0 sorozat tagjain és a TUF SABERTOOTH 990FX R2.0 alaplapon elérhető új kialakítás eredményeképpen javul a rendszer általános stabilitása, a tápellátás hatékonysága, valamint nő a túlhajtási potenciál. Szintén az alaplapra szerelve érkezik az új, kompakt Remote GO! funkció, amely az ASUS Wi-Fi GO! technológiájára építve különféle otthoni szórakozási lehetőségeket szolgál ki. Az alkalmazást mobil készülékekre, okostelefonokra és táblagépekre telepítve, azok a PC távirányítójává válnak, három praktikus vezeték nélküli funkciót kínálva: DLNA médiaelosztó, távoli asztal és fájlátvitel.

Crosshair V Formula-Z: Windows 8 AMD alapokon a Republic of Gamers extráival
A vadonatúj, játékhoz optimalizált ROG AM3+ alaplap a fenti funkciók túlnyomó részével együtt érkezik, amelyeket a ROG exkluzív technológiáival egészít ki, hogy a hardcore játékosok a lehető legnagyobb teljesítményű és legstabilabb AMD platformot kapják a Windows 8-hoz. A játékhoz optimalizált, illetve a túlhajtás-specifikus funkciók között megtalálható a ROG Extreme Engine Digi+ II precíziós, digitális tápellátás-vezérlés, amely szintén kiterjed mind a CPU-ra, mind a DRAM-ra, a még kifinomultabb tuningolhatóság és a szélesebb túlhajtási tartalékok érdekében. Az alaplapra szerelt, továbbfejlesztett SupremeFX III™ audiorendszer az alaplapi hangot a professzionális játék világának szintjére emeli, még magával ragadóbb élményt és még pontosabb hang alapú pozicionálást biztosítva a játékokban. A Red Line Shielding nevű árnyékolási technológia egyértelműen elkülöníti az analóg és digitális jeleket a tisztább hang érdekében, egy fém tok pedig a házon belüli, szomszédos alkatrészek elektromágneses interferenciája (EMI) ellen véd. A jobb online többjátékos és általában, a hálózati élmény javítása érdekében az exkluzív GameFirst II immár megújult EZ (egyszerű) módot kínál: egy olyan, intuitív felhasználói felületet, amelyen a játékosok pillanatok alatt megadhatják a sávszélesség-prioritási, illetve a hálózatiforgalom-szabályozási beállításokat a ping-válaszidők és akadások csökkentéséhez.

F1A75/A55 sorozat: a szélesebb vásárlói bázis megszólítása
Az A75 és A55 lapkakészlettel felszerelt, AMD FM1 foglalatos processzorokhoz az ASUS – még jóval a Windows 8 általános megjelenése előtt – szintén felfrissített egy sor modellt.. Az F1A75-M PRO R2.0 és F1A55 R2.0 sorozatú alaplapokat hardveresen finomhangolták az új operációs rendszerhez, emellett egy sor, kizárólag az ASUS-nál megtalálható funkció segít kihozni a maximumot az FM1 foglalattal kompatibilis CPU-kból és az energiatakarékos AMD APU-kból. Az F1A75-M PRO R2.0 is fel van szerelve a Dual Intelligent Processors 2 technológiával, a TPU és EPU teljesítmény- és energiaoptimalizálás-vezérlő lapkákkal, valamint a DIGI+ VRM digitális tápellátással, amely precíziós feszültségállítást tesz lehetővé az APU jellemzőinek megfelelő egyedi tápellátással, ugyanakkor nagyobb tartalékokat biztosít a túlhajtáshoz. További speciális funkciók a Network iControl, a LucidLogix Virtu™ MVP, az UEFI BIOS és az AI Suite II.
 

Kulcsszavak: ASUS, alaplap, AMD, Windows 8
Vissza