Ausztráliából is kitiltották a Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletet

Farkas Norman - 2011. október 14.

Az Apple sikert ért el az Ausztrál Szövetségi Bíróságon, így már nem csak Németországban, hanem Ausztráliában is tilos a koreai gyártó táblagépének árusítása.

Az Apple már korábban benyújtott keresetét jogosnak ítélte az ausztrál bíróság, s ennek eredményeként Ausztrália területén is előállt a Németországban már rég fennálló helyzet. A Samsung fellebbezhet a bíróság döntése ellen, de a legjobb esetben is csak 2012 márciusában kerülhet sor további tárgyalásokra. Mivel a táblagép betiltása megakadályozhatatlanul magába foglalja a karácsonyi időszakot is, ezért hatalmas bevételbeli kiesést könyvelhet el a koreai gyártó.

Talán emlékszel, hogy Hollandiában a Galaxy mobilok (S, S II, Ace) kerültek az Apple célkeresztjébe. A Samsung egy szoftverfrissítéssel sikeresen kikerülte a készülékeit ért vádakat, így azok mától ismét piacon lehetnek. A Galaxy Tab 10.1 esetében nem lenne elegendő egy efféle frissítés ahhoz, hogy kikerüljön a csávából.

Bizonyára tanul hibájából a Samsung, és a jövőben érkező kütyüit nagyobb körültekintéssel tervezi majd meg, hogy véletlenül se találjon rajtuk fogást az Apple.

Vissza