A Samsung betiltatja az iPhone 5-öt?

Kütyü Magazin - 2011. szeptember 21.

A koreai gyártó az elmúlt hónapokban többször volt az Apple célpontja a bíróságon, most azonban úgy tűnik, hogy felvette a kesztyűt: a Samsung a még be sem mutatott iPhone 5-ben felfedezett szabadalomsértések miatt készül beperelni az amerikai céget.

A The Korea Times számára névtelenül nyilatkozó Samsung-vezető arról számolt be, hogy a Samsung a még meg sem jelent iPhone 5 betiltását szeretné elérni, mivel az több, a koreai gyártó tulajdonában álló szabadalmat is jogtalanul használ. A Samsung eltökéltségére vall, hogy nem csak Dél-Koreában, hanem az Apple „otthonában”, az Egyesült Államokban is elindítja a pert.

Nem meglepő a Samsung lépése, hisz az utóbbi időben több sérelem is érte az amerikai vállalat részéről, melyek középpontjában szintén szabadalomsértések álltak. Talán emlékszel, hogy az Apple nem kímélte a koreai gyártó androidos táblagépeit és okostelefonjait sem, a siker érdekében pedig Photoshoppal megbuherált képeket sem volt rest bevetni. A Samsung védekezése már-már vicces volt, amikor az Űrodüsszeia című Kubrick sci-fi klasszikusra hivatkozott, s érvelésében kifejtette, hogy már évtizedekkel ezelőtt ki lettek találva a filmben szereplő, táblagépek dizájnelemeit használó eszközök.

Felmerül egy fontos kérdés: a két vállalat közti pereskedés vajon milyen befolyással lesz arra, hogy az Samsung jelenleg az Apple egyik legnagyobb beszállítója?

Vissza