Telefonáláshoz, futáshoz és zenehallgatáshoz készült az új Vea karóra

Tóth Bálint - 2011. július 8.

A Vea új karórája egyesít mindent, amire futás közben szükségünk lehet. Nem kell minden kütyüdet magaddal vinned, elég, ha felcsatolod az órád, és máris elérnek ismerőseid, hallgathatsz zenét futás közben, de a mozgásodra és életjeleidre is figyel a karórád.

Persze ennek megvan az ára is, hiszen a Vea új órája szeptembertől 722 amerikai dollárért kapható, ami körülbelül 135 000 forintot jelent, viszont cserébe egy tényleg univerzális eszközt tudhatsz magadnál. Az órának egy 1,5 inches érintőképernyője van, és szinte mindenre képes, amire egy mai okostelefon; van benne MP3 (és MP4) lejátszó, lehet vele fényképezni, 8GB-os memóriakártyát tartalmaz, Bluetooth kapcsolatokra képes (természetesen lehet vele telefonálni is). Ezen felül pulzusmérő és lépésszámláló is van elrejtve a készülékben, amiből következik, hogy a mozgásokat is érzékeli (felveheted a bejövő hívást egy karmozdítással).

Vészjelzésre is alkalmas a készülék; ha valaki a Margitsziget sötét sarkában ballonkabátban közelít, egy gombnyomásra elküldheted helyzetedet és segítségkérésedet legjobb barátodnak.

Arról sajnos nem közölt semmit a gyártó, hogy a világ mely országaiban lesz közvetlenül elérhető a készülék, de azt hiszem nem fog gondot okozni a beszerzése, ha nagyon akarjuk.

Vissza