A korszakalkotó 4K Pro Ultra HD televízióké a főszerep

Kütyü Magazin - 2017. február 19.

Ígéretéhez híven a Panasonic a legteljesebb moziélményt hozza el az Ön otthonába, a tökéletesen megjelenített színekre, feketére és a gyors mozgás visszaadására alkalmas gyorsabb és nagyobb fényerejű panelek segítségével. A Panasonic eddigi legfejlettebb videó processzorait kihasználva a 2017-es 4K LED televízió modellek mindegyike HDR-képes.

A Panasonic örömmel mutatta be 2017-es LED televízióit, köztük a 4K UHD és Full HD modelleket. A Panasonic új, 4K Pro Ultra HD OLED televízióihoz csatlakozik a LED modellek legújabb generációja, amelyet új generációs jelfeldolgozás, még jobb LED világítás és a legújabb LCD panelek jellemeznek. A Panasonic most már a teljes 4K kategóriában kivételes HDR képminőséget nyújt a fogyasztóknak. 

A Panasonic nem elégedett meg a teljesítmény finomításával: az új modellekben több prémium anyagot is használt, és újított, hogy stílusosabb, rugalmasabb dizájn jelenjen meg az egész kategóriában, amihez az állítható állvány is hozzá tartozik, amely okosan alakítható és többféle elhelyezési módot tesz lehetővé.

HDR a mának és a holnapnak

A megnövelt dinamikatartomány elengedhetetlen az apró részletek megjelenítéséhez (különösen azokban a jelenetekben, ahol egyszerre jelenik meg sötét és fényes tartalom) és ahhoz, hogy profi filmes berendezéshez hasonló pontossággal tudjuk visszaadni a színeket. Most először a Panasonic a teljes 4K sorozatban elérhetővé tette ezt a fontos funkciót. A HDR-Multi támogatás révén mindegyik modell képes Ultra HD Blu-ray illetve online streaming szolgáltatásokból származó HDR10 tartalom megjelenítésére, és képes lesz Hybrid Log-Gamma (HLG) technológiával közvetített műsort is megjeleníteni (várhatóan valamikor ebben az évben). 

A Panasonic 2017-es 4K televízióinak mindegyike támogatja a Netflix, az Amazon és a YouTube részéről érkező 4K HDR streaminget.

Nagyobb és gyorsabb képernyők mindegyik modellben

A 4K modellek 40 hüvelyk és 75 hüvelyk közötti képernyőátmérővel érhetők el. Ide tartozik a kategória zászlóshajója, az EX780, négy képernyő-mérettel, a prémium kategóriás EX700 négy méretben és az EX600, szintén négy méretben. A belépő szintű Full HD modellekre (ES600 és ES500) szintén a gyorsabb panel és az elegánsabb dizájn a jellemző.

A játékosok HDR igényeire szabva

Ahogy a HDR egyre inkább megjelenik a 4K játékkonzolokon, a Panasonic eddigi leggyorsabb 4K HDR játék módja a legprofibb játékosok igényeit is kielégíti. Mindegyik 4K LED tévén jelentősen csökkentették a bemeneti késést, hogy a 4K HDR játékok futtatása közben - különösen ahol gyors mozgások vannak, és ezért rövid reakcióidőre van szükség - jobb legyen a teljesítmény.  

EX780: Az új generációs, elérhető legjobb képminőség, amely hűen tükrözi a filmkészítők elképzeléseit 

A 2017-es LED modellek zászlóshajója az EX780, amely 75, 65, 58 és 50 hüvelykes verzióban érhető el. Új Cinema Display kijelzőjét úgy tervezték, hogy pontosan azt mutassa, amit a filmkészítők szeretnének: a moziszerű színek széles skáláját kombinálja a fokozott helyi fényerő-szabályozással a tintafekete színért, finom fokozatokért és kiváló fényerő-szintekért. 

Az EX780 modell 4K Pro HDR jelzéssel büszkélkedhet, valamint szuper fényerejű panellel, kimagasló kontraszttal, és ugyanaz a Studio Colour HCX2 processzor található benne, mint a Panasonic professzionális OLED készülékeiben. A legújabb fejlesztésű, a Panasonic Hollywood Lab tapasztalt szakemberei által finomhangolt chipset a valaha látott legpontosabb színeket biztosítja, a profi 3D keresőtáblákat használó színkorrekciós rendszernek köszönhetően. Az OLED modellekhez hasonlóan a fényerő minden fokozatához egy teljes színadatbázist tárol a chipseten, hogy mindig a legpontosabb színt tudja megjeleníteni, még a legnagyobb kihívást jelentő anyagok esetén is. 

A Studio Colour HCX2 processzornak köszönhetően a képminőséget tovább javítja a LED háttérvilágítás digitálisan feljavított helyi fényerő-szabályozása, amely a fizikai háttérvilágítás finomvezérlését további feldolgozással kombinálja, hogy a feketeszinteket még pontosabban jelenítse meg, és a legkiválóbb HDR képminőséget nyújtsa. Az EX780 modellben megtalálható a Panasonic új HDR fényerő fokozója, amely a HDR képminőséget optimalizálja erősen megvilágított helyiségben. A készülék optimalizálja a sötét jeleneteket, amelyek ilyen körülmények között nehezen láthatóak, növelve a luminanciát a kevésbé fényerős helyeken, így a jelenetek az eredeti szándéknak megfelelően élvezehetőek még világosabb környezetben is. 

Az EX780 szupergyors panele 2400 Hz-es feldolgozásra képes, és kiküszöböli a zavaró vibrálást a gyors mozgást bemutató jeleneteknél, mint például a sport- vagy akciójeleneteknél: ezeket is a lehető legtisztábban és legegyenletesebben jeleníti meg. 

Mindegyik EX780 modell elkészítésénél ugyanazt az „Art & Interior” („Művészet és Lakberendezés”) elvet követték, ami a Panasonic zászlóshajóit, az OLED készülékeket jellemzi, és ami egyszerre stílusos és szerény. Az innovatív Switch Designnal a Panasonic tovább feszítette a formatervezés határait. Segítségével az 50 és 58 hüvelykes modellek négy különböző függőleges pozícióban rögzíthetők, míg az 50, 58 és 65 hüvelykes modellek forgathatók is, amivel még rugalmasabban találhatja meg a tökéletes szöget a tévénézéshez. A Switch Design vezeték-elrendezési megoldást is kínál, segítségével az összes vezeték szépen elrejthető az állvány középső elemében. 

A Panasonic My Home Screen 2.0-nak köszönhetően az EX780 modellt élvezet használni: a felületen világos, színes ikonok találhatók egy dinamikusan reagáló, körbeforgó menüben. Könnyedén testre szabható, gyorsan és intuitívan megtalálhatja a különböző forrásokból, pl. műsoros csatornákról, honlapokról, applikációkból vagy külső eszközökből származó tartalmakat. Az új funkciók közé tartozik a kedvencek mappáinak létrehozása több felhasználó számára, a My App gomb a távirányítón, amely testre szabható, hogy gyorsabban elérhesse a saját kedvenc tartalmát, valamint a megújult Media Player alkalmazás, amely támogatja a 4K HDR10 és hibrid Log Gamma tartalmat.

EX700: Lenyűgöző 4K HDR képek, teljesen egyedi dizájn 

65, 58, 50 és 40 hüvelykes képernyő-átmérővel érhetők el a prémium EX700 4K HDR sorozat modelljei, amelyekben gyors, 1600 Hz-es jelfeldolgozás biztosítja a kimagasló képminőséget és villogásmentes, tiszta mozgóképet. Az EX700-ban egyszerre van jelen a helyi fényerő-szabályozás, a nagy fényerejű panel, a briliáns kontraszt és az új, továbbfejlesztett színfeldolgozás. Ezek biztosítják, hogy az EX700 modell képes feldolgozni és igazán természetesen megjeleníteni a HDR10 és HLG forrású HDR képeket, kivételes színekkel és különösen lenyűgöző részletgazdagsággal mind a nagy fényerejű, mind a sötét területeken. 

Az EX700 modell magával ragadó Art & Interior kerete prémium minőségű fémből készült, és a Switch Design állványt az asztallap szélességétől függően lehet szűkíteni, vagy a készülék teljes szélességének megfelelő méretre állítani. Az elegánsan ívelt állványt ízlés szerint akár fordított helyzetbe is lehet állítani, így a felhasználók négy különböző állvány-beállítás közül választhatnak. Az EX780 modellhez hasonlóan az EX700 modell is a Panasonic felhasználó-központú My Home Screen 2.0 saját kezdőképernyőjével rendelkezik.

EX600: Nagyobb és gyorsabb, mint valaha. Most HDR-rel!

Nagy kontrasztú panel, továbbfejlesztett színfeldolgozás, nagy fényerő, adaptív fényerő-szabályozás jellemzi az EX600 modellt. Most először a Panasonic a HDR előnyeit kínálja valamennyi 4K képernyőjén. Szintén újdonság, hogy ezen a szinten is elérhető a 65 hüvelykes képernyő, az 55, 49 és 40 hüvelykes képernyőátmérőjű modellek mellett. Gyorsabb, 1300Hz-es feldolgozásával az EX600 jól kezeli az akciójelenetek gyors mozgását. Az EX600 modellben My Home Screen 2.0 teszi könnyűvé a használatot, az új Art & Interior keret elegáns megjelenést biztosít, és a 65 és 55 hüvelykes modelleknél, mint az EX700, Switch Design állvány segítségével igény szerint állítható a szélesség.

ES500: Full HD, tovább finomítva

A Full HD televíziók legfontosabb modelljeként, az ES500, gyorsabb, 600Hz-es feldolgozást, ezáltal simább mozgás-megjelenítést kínál, és 24, 32, 40 és 49 hüvelykes verzióban érhető el. Fontos jellemzője a továbbfejlesztett dizájn, prémium minőségű fém állvánnyal és új, elegáns Diamond Cut kerettel, amely a sima, fényes képekhez jól illő kifinomultságot kölcsönöz az ES500 modellnek.

ES400: Fényes kép, könnyen kezelhető okos funkciók 

Az adaptív fényerő-szabályozásnak és a 400Hz-es erős kontrasztú panelnek köszönhetően az ES400 modell mélyfekete képet biztosít a sötét jeleneteknél, illetve erőteljes színeket a világos jeleneteknél. Lehetőség van arra, hogy a tévéadást az otthona más részébe továbbítsa, és okostelefonon vagy tableten nézze.  

Összefoglaló a Panasonic LED televízió-családról:

EX780: Prémium képminőség „forgó-emelő” kialakítással (75, 65, 58 és 50 hüvelykes méretben)

  • 4K UHD LED televízió, 2400Hz (BMR) – a legmodernebb Cinema Display a kiváló képminőségért és mozgásábrázolásért
  • Studio Colour HCX2 processzor – a profi 3D keresőtáblák pontos színekkel biztosítják a valódi hollywoodi moziélményt
  • Szuper fényerejű panel – nagy fényáteresztő képességű panel ultra-hatékony háttérvilágítással, a világos, fényes HDR képekért
  • Fokozott helyi fényerő-szabályozás – kiváló fokozatok a kiemelkedő minőségű háttérvilágítás-szabályozásnak és a célzott optimalizációnak köszönhetően
  • Switch Design – életstílusához illő rugalmasságot és harmóniát nyújt az egyedi „forgó-emelő” állványnak köszönhetően

EX700: A kiváló HDR képminőség találkozik az eleganciával és rugalmassággal (65, 58, 50 és 40 hüvelyk)

  • 4K UHD LED televízió, 1600Hz (BMR) – csúcsteljesítményű panel tiszta mozgóképpel és lenyűgöző teljesítménnyel
  • Széles színtartomány – a kiterjesztett színskála természetesebb jeleneteket, kimagasló filmélményt biztosít
  • Megnövelt dinamikatartomány (HDR) – készüljön fel az élethű látványra, a való világot hitelesen visszaadó képminőségre
  • Helyi fényerő-szabályozás – kiváló fokozatok a kiemelkedő minőségű háttérvilágítás-szabályozásnak és az optimalizációnak köszönhetően
  • Switch Design – életstílusához illő rugalmasságot és harmóniát nyújt az elegáns, állítható állványnak köszönhetően

EX600: Ragyogó 4K HDR képek, rugalmas Switch dizájn (65, 55, 49 és 40 hüvelykes méretben)

  • 4K UHD LED televízió, 1300Hz (BMR) – továbbfejlesztett 4K panel a kiváló képminőségért és tiszta mozgásábrázolásért
  • Megnövelt dinamikatartomány (HDR) – készüljön fel az élethű látványra, a való világot hitelesen visszaadó képminőségre
  • Adaptív fényerő-szabályozás – élvezze a sötétben felvett jeleneteket és az erőteljes kontrasztot folyamatosan optimalizált háttérvilágítás mellett
  • Switch Design – életstílusához illő rugalmasságot és harmóniát nyújt az elegáns, állítható állványnak köszönhetően
  • My Home Screen 2.0 (saját kezdőképernyő) – intuitív, könnyen használható felület, nagy teljesítményű médialejátszóval

ES500: Nagy kontrasztú képek, sokféle okos funkcióval (49, 40, 32 és 24 hüvelykes méretben)

  • Full HD LED televízió, 600Hz (BMR) – nagysebességű panel a kiváló mozgókép-minőségért
  • Swipe & Share (Megosztás egy mozdulattal) – ossza meg képeit, videóit és zenéit iOS vagy Android telefonjáról, és játssza le a Panasonic TV Remote 2 alkalmazással
  • Adaptív fényerő-szabályozás – élvezze a sötétben felvett jeleneteket és az erőteljes kontrasztot folyamatosan optimalizált háttérvilágítás mellett
  • Házon belüli TV-adás sugárzás – helyezze el a tévét bárhová lakásában, és élvezze a dedikált kiszolgálóról továbbított adásokat
  • My Home Screen (saját kezdőképernyő) – személyre szabható saját kezdőképernyő, amelyről gyorsan hozzáférhet kedvenc alkalmazásaihoz vagy az Alkalmazás-áruházhoz

ES400: Full HD okostévé klasszikus kivitelben (49, 40, és 32 hüvelykes méretben)

  • Full HD LED televízió, 400Hz (BMR) – élvezze a tiszta mozgóképet és fényes képminőséget Full HD felbontásban
  • Swipe & Share (Megosztás egy mozdulattal) – ossza meg képeit, videóit és zenéit iOS vagy Android telefonjáról, és játssza le a Panasonic TV Remote 2 alkalmazással
  • Adaptív fényerő-szabályozás – élvezze a sötétben felvett jeleneteket és az erőteljes kontrasztot folyamatosan optimalizált háttérvilágítás mellett
  • Házon belüli TV-adás sugárzás – helyezze el a tévét bárhová lakásában, és élvezze a dedikált kiszolgálóról továbbított adásokat
  • My Home Screen (saját kezdőképernyő) – személyre szabható saját kezdőképernyő, amelyről gyorsan hozzáférhet kedvenc alkalmazásaihoz vagy az Alkalmazás-áruházhoz
Vissza