myIDkey – Védd adataidat biometrikusan!

Czipperer Dia - 2013. február 21.

Szinte lehetetlenség minden jelszót és adatot külön-külön megjegyezni, viszont ezek tárolása is komoly fejtörést tud okozni. Egy biometrikus védelemmel ellátott Flash Drive segítségedre lehet.

Az Arkami új, formabontó megoldását már bemutatta a CES-en – ahol 3 kategóriában is győzedelmeskedett –, most pedig a nagyközönség számára is elérhetővé vált. De mi is ez pontosan?

Ez olyan jelszóvédő „kütyü”, amely biztonságosan tárolja jelszavainkat oly módon, hogy biometrikus védelemmel rendelkezik. A készülék fedélzetén található egy ujjlenyomat-olvasó, ezzel tudjuk feloldani, valamint mikrofonnal is rendelkezik, ez hang alapján azonosít be minket. Ennek segítségével kereshetjük meg tárolt jelszavainkat.

Ez az eszköz csak akkor lép működésbe, ha az ujjlenyomat alapján azonosította a felhasználót, így más nem férhet hozzá adatainkhoz. A számítógéphez USB porton keresztül is csatlakoztathatjuk, de Bluetooth-tal is működik. Előnye továbbá, hogy akár útközben, magán az eszközön is megnézhetjük jelszavainkat. Szerencsére mérete lehetővé teszi, hogy bárhova kényelmesen magunkkal vihessük.

Bármilyen jelszót tárolhatunk rajta – legyen szó netes vagy akár banki azonosítókról. Akkor érdemes a mikrofont használni, amikor gyorsabban szeretnénk keresni. Ilyenkor csak mondani kell, mire van szükségünk, és gyorsan megjeleníti ez ezzel kapcsolatos eltárolt adatokat.

A számítógéphez csatlakoztatva, automatikusan kitölti azokat a mezőket, ahol a jelszavakra szükség van. És ha véletlenül elveszik, automatikusan törli tartalmát. Természetesen nem arról van szó, hogy az eszköz olyan okos, hogy tisztában van azzal, hogy ellopták, hanem a többszöri sikertelen bejelentkezés után törlődik a tartalom.

A további védelem érdekében további biztonsági réteggel láthatjuk el a készüléket. Ez esetben meg kell adni egy négyjegyű pin-kódot, amelynek megadásával, majd ujjlenyomatunk leolvasásával férhetünk hozzá adatainkhoz

Ez az eszköz lehet a kulcs a teljeskörű védelemhez, ugyanis iPhone, iPad és androidos telefonokra is szinkronizálhatjuk. 

Az myIDkey App segítségével tehát mobileszközeinket is védelem alá helyezhetjük. Az alkalmazás ugyanúgy működik, mint maga az eszköz, leolvassa ujjlenyomatunkat, és további jelszóvédelmet is beállíthatunk. Segítségével bármit kiválaszthatunk készülékünkön, amit szeretnénk, hogy nagyobb védelmet kapjon (pl. képek, videók).

És mi sem bizonyítja jobban, mint hogy adataink valóban biztonságban vannak, mint hogy katonai rendfokozatú AES 256 titkosítással rendelkezik. Várhatóan ez év augusztusában kezdik meg a forgalmazást.

Forrás: Kickstarter.com, Myidkey.com
 

Vissza