Az LG 2013-as audio-videó termékpalettája a CES-en

Kütyü Magazin - 2013. január 4.

Az LG 2013-as audio-videó kínálatát a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show-n (CES) mutatja be. A 2013-as termékpalettában helyet kapott a BH9430PW 9.1 csatornás 3D házimozi rendszer, az NB4530A hangprojektor, a Smart TV funkciókkal ellátott BP730 Blu-ray lejátszó, az ND8630 dupla dokkolós hangszóró, valamint az NP6630 hordozható hangszóró.

Egy házimozi-rendszer sokkal több egy televíziónál és néhány hangszórónál, hiszen gyakorlatilag egy átfogó szórakoztatóberendezésről beszélhetünk – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója.Az LG kimagasló minőségű audio-videó készülékeket kínál, amelyek fő célja a magával ragadó otthoni moziélmény megteremtése. A fejlett technológiai megoldások, a CINEMA 3D funkciók, valamint a továbbfejlesztett csatlakozási és vezérlési lehetőségek bevezetésével az LG 2013-ban is vezető szerepre tör az audiovizuális termékek piacán.”

True Cinema Sound: a mozik hangzásával vetekedő hangszórórendszer

A BH9430PW kiemelkedő minőségű surround hangszórórendszer, amelyet az LG mérnökei az otthoni filmnézés élményének tökéletesítéséért hoztak létre. Az iparági mércével mérve is kiemelkedő 9.1 csatornás készülék négy további csatornát tartalmaz a hagyományos 5.1-es kialakításhoz képest, amely megnövelt hangteljesítményt tesz lehetővé. A négy, felfelé sugárzó 3D hangszóróval kiegészült tallboy (magas hangsugárzó) lenyűgöző hangzásról gondoskodik, amely a teljes helyiséget betöltve akár a mozikban megszokott hangélménnyel is vetekszik. A BH9430PW-ben alkalmazott 3D Surround Processor technológia a tartalom elemzésével több irányba osztja el a hangot, ügyelve a megfelelő egyensúlyra. Az LG jól nyújtható aramid-rostokat alkalmaz a hangtölcsérek gyártása során, amely szélesebb hangtartományt, mélyebb hangokat és csaknem teljes hangtorzulás-mentességet eredményez.



A smart hub eszközként is szolgáló BH9430PW kompatibilis az NFC technológiával, így a tartalmak vezeték nélküli tükrözésére (wireless content mirroring) is alkalmas. Emellett a készüléken számos izgalmas Smart TV funkció érhető el, valamint internetes böngészésre is alkalmas. A BH9430PW iPod dokkolóval is rendelkezik, amellyel a készülék töltése mellett az azon tárolt tartalmak lejátszására is lehetőség van.

A BH9430PW hasznos új funkciót kínál a késő esti szórakozáshoz is. A Private Sound Mode segítségével a házimozi hangja Wi-Fi kapcsolaton keresztül közvetlenül az okostelefonunkra irányítható, a mobil fülhallgatójával kényelmesen hallgatható, így nem kell a fülhallgatót a TV-hez vagy házimozi rendszerhez csatlakoztatni és a család többi tagja pedig zavartalanul pihenhet.

LG NB4530A Sound Bar: a csúcskategóriás televíziók tökéletes tartozéka

Az NB4530A keskeny, fekete-ezüst hangprojektora ideális kiegészítője a napjainkban kapható vékony formatervezésű, prémium kategóriás televízióknak. A 2.1 csatornás, 310 W-os hangszóróinak továbbfejlesztett 3D Surround Processor és az új Sontia technológiának köszönhetően a Sound Bar hangzása figyelemreméltóan gazdag és kristálytiszta lett. Ezek a technológiák egyetlen kompakt, könnyen kezelhető hangszóróegységben helyezkednek el, amelynek létrehozásakor az LG mérnökei maximálisan törekedtek a helytakarékosságra. Az elegáns, nagyteljesítményű, mindössze 35 mm magas hangprojektor tökéletes kiegészítője lehet bármely csúcskategóriás televíziónak.

 

NB4530A

 

Az Audio Return Channel csatornát alkalmazó HDMI technológiát (HDMI ARC) támogató hangprojektor segítségével a tévéből érkező hangok további kábelek használata nélkül lejátszhatók. A készülék Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így az audiotartalmak vezeték nélkül továbbíthatók az okostelefonokról, táblagépekről és laptopokról. A hangprojektor többféleképpen (falra szerelve, önállóan, vagy a televízió közvetlen közelébe is) elhelyezhető és elegáns megjelenésével a készülék minden helyiségbe tökéletesen illik. Az NB4530A vezeték nélkül csatlakoztatható az LG legújabb televízióihoz is.

LG BP730 Blu-ray lejátszó 3D és Smart TV funkciókkal

Az LG BP730 3D Blu-ray lejátszó gazdag Smart TV funkciók mellett Video-On-Demand (VOD) hozzáféréssel és vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőségekkel is rendelkezik. A prémium VOD szolgáltatások, úgy, mint a Hulu Plus, a Pandora, a Netflix és YouTube egyre elterjedtebbek. Az egyre növekvő számú tartalomszolgáltatókkal kötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően az LG egyre szélesebb hozzáférést biztosít a legújabb szórakoztató tartalmakhoz, legyen szó akár Blu-ray lemezről, vagy más forrásból érkező tartalomról. A BP730 az NFC azaz a kis hatótávolságú kommunikációs (Near Field Communication) technológia révén lehetővé teszi az okostelefonokon és más külső eszközökön található tartalmak vezeték nélküli, zökkenőmentes „tükrözését”. A BP730 Smart 3D Blu-ray lejátszó sokoldalúságát és a hozzá tartozó kifinomult szolgáltatáscsomagot Nemzetközi CES Innovációs Díjjal ismerték el.

 

BDP-BP730

Az LG BP730 az LG nagysikerű Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval könnyedén vezérelhető a rámutatáson és a görgetésen alapuló műveletek segítségével. A Blu-ray lejátszó kétmagos processzort kapott, amely kiválóan alkalmas All-in-One keresések futtatására. Ez a továbbfejlesztett funkció összegyűjti a keresési eredményeket a VOD és az alkalmazások számára, és meg is jeleníti azokat ugyanabban a böngészőben, a keresett tartalmak így gyorsan elérhetőek. Függetlenül attól, hogy az adott tartalmat 2D-ben vagy 3D-ben nézzük, a BP730 mindig élénk színeket és éles képet biztosít.

LG ND8630 vezeték nélküli dupla dokkoló hangszóró: zenék továbbítására is alkalmas

Az ND8630 dupla dokkoló hangfal dock-and-play rendszerben használható mind az iOS, mind az Android operációs rendszert alkalmazó mobileszközök esetében. A 80W-os hangszóró tölti a csatlakoztatott eszközök akkumulátorát is. Ezen túl felismeri, és vezeték nélkül lejátssza a Bluetooth, illetve az Apple AirPlay technológiát támogató okostelefonokon, táblagépeken, laptopokon és asztali számítógépeken található zenei fájlokat. A hangszóró hengeres kialakítása igényes megjelenésű közvetlen dokkolást tesz lehetővé. A hangulatlámpa kellemes fényhatást hoz létre, miközben a Smart Sensor érzékelő folyamatosan elemzi a környezetében elhelyezkedő fényforrások által nyújtott megvilágítás mértékét.

ND8630

 

LG NP6630 vezeték nélküli hordozható hangszóró: nagyszerű hangzás útközben is

Az NP6630 az LG legújabb hordozható hangszórója. A sokoldalú 20 W-os egység támogatja a NFC, az AirPlay és a Bluetooth technológiákat, így a zenék a mobileszközök széles tárházáról továbbíthatók. A sokrétű felhasználást és rendkívüli hordozhatóságot lehetővé tevő hangszóró hosszú ideig tartó üzemeltetésre alkalmas a legeldugottabb helyszíneken is. Legyen szó akár kempingezésről, baráti sütögetésről vagy strandolásról, az NP6630 az okostelefonoknál sokkal jobb minőségű hangzást biztosít a felhasználók részére.

NP6630

Vissza