Samsung ATIV S WP8 okostelefon és ATIV Tab Windows RT tablet

Farkas Norman - 2012. augusztus 30.
A Samsung bejelentette a világ első Windows Phone 8 alapú készüléket az 4,8 hüvelykes ATIV S okostelefon személyében. A dél-koreai gyártó egy 10,1 hüvelykes, Windows RT rendszerű táblagépet is a nagyközönség elé tárt, mely az ATIV Tab nevet kapta.

Nem kell tovább várnunk az első WP8 alapú okostelefonra, ugyanis bemutatkozott a korábban Odyssey néven emlegetett Samsung ATIV S. Ez kicsit fájhat a Nokiának, hiszen eddig minden jel arra utalt, hogy elsőként ő fog előrukkolni olyan készülékkel, mely a megújult mobil platform köré épül, de ne felejtsük el, hogy jövő héten kezdődik a Nokia World, melyen minden bizonnyal elénk tárul a finnek nagyágyúja is. Most viszont térjünk vissza a dél-koreai csúcsmodellhez!

A 137,2 x 70,5 x 8,7 milliméteres és 135 grammos Samsung ATIV S igen izmos felszereltséget kapott. előlapján egy 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD érintőképernyő található, burkolata alatt pedig egy 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 processzor lapul, melyet 1GB RAM, 16, vagy 32GB belső tárhely, WiFi, GPS, Bluetooth, NFC modul, valamint 42Mbps sebességű letöltésre képes HSPA+ modem egészít ki. A repertoárból a microSD kártyahely sem hiányzik, melynek támogatása a WP8 fontos újítása.

A szupergyorsnak ígérkező telefonnak nem kell szégyenkeznie a képalkotásban sem, elöl egy 1,9 megapixeles, hátul pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera található rajta.

A készülék energiaellátását egy 2300mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami talán lehetne egy kicsit nagyobb, de talán így sem merül majd vészesen az eszköz.

Egyelőre nem tudni, hogy az ATIV S pontosan mikor landol a piacon, de várhatóan valamikor a következő hónapok során kerül sor a premierre.

A Samsung egy Windows RT alapú táblagépről is lerántotta a leplet, melynek az ATIV Tab nevet adta. Úgy tűnik, hogy a vállalat az ATIV-ra váltotta az Omnia brandet, s minden Windows Phone 8, Windows 8 és Windows RT rendszert futtató kütyüje ezzel az elnevezéssel jelenik meg.

A 10,1 hüvelykes, 1366 x 768 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt ATIV Tab lelke egy 1,5GHz-es, kétmagos processzor, mely mellett 2GB RAM, 32, vagy 64GB belső tárhely, microSD foglalat, WiFi, S-GPS, NFC és Bluetooth modul kapott helyet. Az Internet Explorer 10 böngészőt felvonultató készülék előlapján egy 1,9 megapixeles, hátlapján pedig egy 5 megapixeles kamera figyel. A 265,8 x 168,1 x 8,9 milliméteres és 570 grammos táblagép hátlapja alatt egy 8200mAh kapacitású akkumulátor foglal helyet.

Az ATIV Tab az utolsó negyedévben kerül piacra, várható ára 699 euró körül alakul.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza