Bemutatkozott a Lenovo ThinkPad Tablet 2

Farkas Norman - 2012. augusztus 10.

A Lenovo hivatalosan lerántotta a leplet a kifejezetten Windows 8 Pro operációs rendszerhez tervezett ThinkPad Tablet 2-ről, melyet júniusban még csak prototípus formájában ismerhetett a nagyvilág.

A Lenovo úgy döntött, nem húzza tovább a felhasználók agyát, s leleplezte várva várt táblagépét, a Windows 8 Pro operációs rendszer köré épülő ThinkPad Tablet 2-t. A jövevényről szóló előzetes hírekről egyébként nem is olyan régen számoltunk be itt, a Kütyün.

A mindössze 9,8 milliméter vastag készülék előlapján egy 10,1 hüvelykes WXGA HD (1366 x 768 pixel) megjelenítő terül el, mely az energiatakarékos IPS technológiát használja. Ahogy korábban sejteni lehetett, a masinában találunk LTE modememet, USB 2.0 csatlakozót, microSD kártyahelyet, opcionális ujjlenyomat olvasót, illetve két kamerát (2 megapixeles elöl, 8 megapixeles hátul), viszont új infó, hogy egy Intel Atom processzor teljesít benne szolgálatot. A kütyü funkcionalitását billentyűzetes dokkolóval és egy speciális digitális tollal turbózhatjuk fel.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy pontosan mikor és milyen árcédulával kerül piacra az új ThinkPad Tablet, de várhatóan október 26 környékén számíthatunk rá, amikor a Microsoft Surface Tablet, illetve a Windows 8 rendszer is elstartol.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza