Windows 8 alapú Lenovo ThinkPad Tablet a láthatáron

Farkas Norman - 2012. augusztus 2.

Fény derült arra, hogy egy Intel processzorral meghajtott, tehát Windows 8 Pro operációs rendszert futtató táblagéppel készül a Lenovo. A gyártó egy sor tartozékot biztosít majd a masinához, melyek jelentősen felturbózzák annak amúgy sem szegényes funkcionalitását.

Vélhetően a Windows 8 október 26-i premierjekor, vagy annál egy kicsit később landol a piacon a Lenovo ütős táblagépe, mely nem az ARM alapú eszközökre szánt Windows RT, hanem az Intel processzorral meghajtott készülékekre szabott Windows 8 Pro operációs rendszert futtatja.

Egyelőre rejtély, hogy pontosan melyik Intel Core processzor kerül a kütyübe, de a legtöbb hardverelem már ismert. Az eddigi információk szerint 10,1 colos, 1366 x 768 pixel felbontású IPS érintőképernyő, 2GB RAM, 64GB belső tárhely, microSD kártyahely, miniHDMI és USB 2.0 port, 3,5 mm-es audio/mikrofon csatlakozó, GPS, illetve WiFi (a/b/g/n) modul, továbbá 10 órás üzemidőt biztosító akkumulátor kerül a 9,8 milliméteres és 650 grammos ThinkPad Tabletbe. Az eszközhöz opcionálisan választhatunk ujjlenyomat olvasót, NFC modult és LTE/HSPA+ modemet is.

A kínai gyártó újdonsága jól teljesít majd a képalkotás frontján, erről 2 megapixeles előlapi- és 8 megapixeles hátlapi kamerája gondoskodik.

A fentiek alapján a Windows 8 Pro köré épülő ThinkPad Tablet már önmagában is egy rendkívül ígéretes - és iszonyatosan drágának tűnő - masina, ám a Lenovo néhány kiegészítőt is biztosítani fog hozzá, melyekkel széles körben használhatóvá válik. Ilyen például a billentyűzetes dokkoló, mely a gyártó híres ThinkPad pöcökegerét is tartalmazza, vagy a "Precise Pen" stylus, mely sokkal kényelmesebbé teheti az érintőképernyőn végzett munkát.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor és milyen áron kerül forgalomba a készülék, hiszen kiváló felszereltsége miatt rendkívül sikeres termék lehet, ám ennek könnyen gátat vethet egy irreális összeget hirdető árcédula.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: ThinkPad, Lenovo, Windows 8
Vissza