Április végére csúszott a Samsung Galaxy Tab 2 premierje

Farkas Norman - 2012. április 5.

Rossz hírünk van azok számára, akik tűkön ülve várják a koreai gyártó új táblagép-sorozatának megjelenését, ugyanis a szóban forgó masinák az eredetileg tervezett időpontnál csaknem egy hónappal később landolnak a piacon. A csúszás oka, hogy nem várt nehézségek adódtak az Android 4.0 Ice Cream Sandwich integrációjával kapcsolatban.

A Google és a Samsung is gőzerővel dolgozik azon, hogy a mobil operációs rendszer tökéletesen – stabilitási gondok nélkül – épüljön fel a készülékek fedélzetére. Sajnos a két vállalat munkája több időt vesz igénybe a vártnál, ezért fog késni április végéig a Galaxy Tab 2 sorozat.

Az Android 4.0 ICS integrációjához köthető problémák nem csak a szóban forgó táblagépek megjelenését érintik, hanem a Samsung egyéb készülékeire kiadandó rendszerfrissítések érkezésére is befolyással vannak.  Például az 5,3 hüvelykes érintőképernyővel szerelt Galaxy Note is csak valamikor az év második negyedévében kaphatja meg az update-et, mely az eddigi tervek szerint korábban vált lett volna elérhetővé. Egy aprócska vigasz, hogy a dél-koreai gyártó azt nyilatkozta, hogy a Galaxy S II készülék Android ICS frissítése az eredeti elképzelésnek megfelelően kerül kiadásra.

[Forrás: BGR]

Vissza