A Kingston segíti a tárhely méreteivel küszködő Apple tulajdonosokat

Kütyü Magazin - 2011. december 1.

A Kingston Technology bejelentette, hogy a karcsú és praktikus Wi-Drive termékek már Magyarországon is elérhetőek a kereskedelmi forgalomban. A Wi-Drive az örökké növekvő tárhely-igényeknek megfelelően készült az Apple iPad, iPhone és iPod touch felhasználói számára.

A Wi-Drive egy vezetéknélküli, hordozható tárhely megoldás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók növelhessék az Apple készülékekről elérhető dokumentumok, képek, zenék és videó fájlok számát. Tárhelybővítési és fájlmegosztási képességeinek, valamint hordozható kialakításának köszönhetően a Wi-Drive útközben is segíthet.

A Wi-Drive az App Store áruházból elérhető alkalmazással együtt lehetővé teszi egyszerre több felhasználó számára a videók és zeneszámok lejátszását, valamint fájlok megosztását más Apple készülékek tulajdonosaival. A jellegzetes kialakítású, akár zsebre is tehető Wi-Drive flash-alapú technológiát használ az USB-kompatibilis notebook-ról, vagy asztali számítógépről származó adatok tárolásához. Ezek a fájlok később egyszerűen megnyithatók, másolhatók vagy törölhetők a különféle Apple eszközökről kábelek vagy internetkapcsolat nélkül. Egyszerre három felhasználó tudja zavartalanul elérni az akár különböző fájltípusokat egyetlen Wi-Drive meghajtóról. A Wi-Drive alkalmazás legújabb frissítésének köszönhetően a felhasználók e-mail üzenetben is elküldhetik a Wi-Drive eszközön tárolt fájljaikat (legfeljebb 10 MB méretig), illetve dokumentumok megnyitásakor kiválaszthatják, hogy mely az Apple eszközükön található alkalmazással kívánják használni a fájlt.

„A Wi-Drive ideális megoldás az iPad, iPhone és iPod touch felhasználók számára, akik korlátozva érzik magukat a jelenlegi tárkapacitásuk miatt. A Wi-Drive lehetővé teszi az Apple készülékek tulajdonosai számára, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kezelhessenek dokumentumokat és médiafájlokat, valamint megoszthassák azokat másokkal útközben a munkába vagy szórakozóhelyre menet. Ez az egyedülálló funkcionalitás a flash-alapú eszközök tartósságával egyesítve kielégíti a technológiai guruk igényeit is, emellett tökéletesen alkalmas hétköznapi felhasználásra is” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A Wi-Drive használatának megkezdéséhez a felhasználónak elég egyszerűen áthúznia a fájlokat asztali gépéről vagy laptopjáról a Wi-Drive meghajtóra egy USB-kábel segítségével, az általános USB-meghajtó adatátvitelhez hasonlóan. Ezután a felhasználók letöltik a Wi-Drive alkalmazást a kompatibilis Apple készülékre az App Store-ból, majd csatlakoztatják a Wi-Drive eszközt a saját készülékükhöz. A megoldás bemutató videója a itt tekinthető meg.

A Wi-Drive 16 GB és 32 GB tárkapacitással érhető elés kizárólag a StarKing-nél és az iPon Computer Kft.-nél vásárolható meg.

A Kingston Wi-Drive legfontosabb jellemzői és műszaki adatai:

- Kapacitás: 16 GB, 32 GB

- Méretek: 121,5 mm x 61,8 mm x 9,8 mm  

- Vezeték nélküli hálózati csatolófelület: Wi-Fi 802.11g/n vezeték nélküli hálózati védelemmel (WPA/WEP)

- Akkumulátor: akár négy óra folyamatos használat

- Vezetékek: a Mini-USB–USB átalakító kábel tartozék.

- Garancia: egy év

- Kompatibilis a következők eszközökkel: iPad, iPhone 3G/3GS/4, iPod touch (3G csak iOS 4.2.1 vagy újabb operációs rendszer használata esetén)

- Támogatott fájlformátumok:

Audió: AAC, MP3, WAV

Videó: m4v, mp4, mov, Motion JPEG (M-JPEG), AVI

Kép: jpg, bmp, tiff

Dokumentum: pdf, doc, docx, ppt, pptx, txt, rtf, xls

 

A Wi-Drive javasolt végfelhasználói ára: 16GB: 27 540 Ft, 32GB: 47 495 Ft.

Vissza