Kütyütöltő a kerékpáron [Videó]

Farkas Norman - 2011. november 14.

Az USB csatlakozóval felvértezett Silverback Starke kerékpárok mától elérhetőek. Ha te is gyakran közlekedsz két keréken és fontos számodra, hogy kütyüid áramellátása út közben is megoldott legyen, akkor ezeket a bringákat neked találták ki.

Korábban beszámoltunk a német Silverback Technologies USB aljzattal szerelt biciklisorozatáról, a Starke-ról. A kerékpárok azért tekinthetőek nagy durranásnak, mert alkalmasak kütyüink - mint például mp3 lejátszónk, mobiltelefonunk, GPS-ünk - töltésére, de a működésükben semmi ördöngösség nincsen, hiszen az ehhez szükséges áramot dinamó állítja elő, melynek működési elvét Jedlik Ányos már 1861-ben leírta.

Hogy a töltés elinduljon, legalább 6km/h sebességgel kell „száguldanunk”, de a töltés minősége függ a megtett úttól és az akkumulátor típusától is. Elméletileg 10 perces, 10km/h sebességű haladás átlagosan 28 percnyi beszélgetési időt és cirka 37 órányi készenléti időt képes juttatni a mobilunk akksijába.

A Starke járgányokat egyébként az európai nagyvárosok lakói számára tervezték, mert számukra olykor gyorsabb közlekedést tesz lehetővé a kerékpár használata.

 

[Forrás: Into Mobile]

Vissza