Megérkezett a Bullitt Satellite Connect műholdas szolgáltatás

Kütyü Magazin - 2023. január 9.

A Bullitt Group innovatív brit telefongyártó bemutatta kétirányú műholdas üzenetküldő szolgáltatását a Bullitt Satellite Connectet, amely 2023 első negyedévétől lesz elérhető.

A Bullitt megerősítette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a Motorola defy sorozat következő tagja lesz az első okostelefon, amely a Bullitt műholdas szolgáltatásával rendelkezik. 

A Bullitt Satellite Connect megbízhatóságot és nyugalmat jelenthet azoknak, akik gyenge lefedettséggel bíró területen élnek, dolgoznak vagy ilyen helyen töltik szabadidejüket.

A Bullitt saját fejlesztésű szoftvert és szolgáltatási komponenseket készített, hogy műholdas üzenetküldést biztosítson egy egyszerűen használható OTT-alkalmazáson keresztül (Bullitt Satellite Messenger). A szolgáltatás két éven át tartó szoros munkakapcsolat eredménye, amelyet az NTN (nem földfelszíni hálózati) kommunikáció területén a legfejlettebb technológiai partnerekkel, köztük a világ vezető csipkészlet-szállítójával, a MediaTekkel, a FocusPoint International válságreakcióban jártas vállalattal és a Skylo-val. A Skylo építette ki és üzemelteti a hálózatot, amely a Bullitt “always on” műholdas üzenetküldő szolgáltatását biztosítja, és kezeli az eszközökkel való kapcsolatot meglévő, licencelt GEO műholdas konstellációkon keresztül, úgy, mint Inmarsat.

 

 

Richard Wharton, a Bullitt Group társalapítója elmondta: "A Bullitt Satellite Connect valódi problémára ad választ. Az Egyesült Államokban élők naponta 6 milliárd SMS-t küldenek*, de az ország puszta mérete és domborzata miatt egyetlen szolgáltató sem fedi le az USA szárazföldi területének több mint 70%-át, és körülbelül 60 millió amerikai naponta akár 25%-ban is elveszíti a lefedettséget**.  

Ez több százmillió olyan esetet jelent, amikor a telefonon keresztüli kommunikáció nem megoldható. Ezek a vakfoltok kisebb-nagyobb mértékben az egész világon fennállnak. Mi pedig erre a problémára nyújtunk egy nemzetközi megoldást. A Bullitt Satellite Messengerrel bárhonnan küldhető műholdas üzenet, ahol rálátni az égboltra".

A szolgáltatás a Bullitt okostelefonos hardverén és egyedi OTT alkalmazásán alapszik. A Bullitt Satellite Messenger segítségével bármilyen okostelefonra küldhető üzenet bárhonnan, ahonnan látható az égbolt. A szolgáltatás először wifi- vagy mobilhálózatot keres, ha ezek nem elérhetőek, akkor csatlakozik a műholdas rendszerhez. A fogadó fél sms-ként kapja meg az üzenetet, és a megfelelő Android vagy iOS alkalmazás letöltésével reagálhat rá.

Az üzenetek díja a műholdas szolgáltatás előfizetőjének keretéből kerül levonásra, a fogadó félnek nem jelent költséget. Az SOS Assistance az első évben díjmentes. Az előfizetési csomagok havi 4,99 dollártól érhetőek el, és többféle csomag választható.

______________________ 

*forrás: CTIA 

**forrás: https://www.opensignal.com/2019/09/24/mobile-experience-in-rural-usa-an-operator-comparison 

Vissza