A modern és a retro „harca” az Ország Játéka versenyen

Kütyü Magazin - 2021. október 26.

Környezettudatosságra nevelő újdonságok és örökzöld társasjátékok mellett idén több kategóriában is versenybe szállnak az Ország Játéka címért a retro játékok - köztük az itthon is 14 éves múltra visszatekintő Bakugan – közölte a szervező JátékNet webáruház. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett versenybe hét kategóriában 62 játékkal neveztek a hazai gyártók és forgalmazók. A JátékNet szerint továbbra is érzékelhető az elhúzódó pandémia hatása: a nevezések csaknem fele társasjáték. A kedvencekre november 7-én éjfélig lehet a www.orszagjateka.hu oldalon szavazni.

Időnként feltűnnek retro játékok, amik újra teret nyernek a népszerűségi listákon, most a Bakugánok „rúgták be a kaput”. A társasjátékok tartják a pozíciójukat, tavaly és idén is több mint 45 százalék a pályázott játékok közül ebben a kategóriában indult.

Elkezdte a 2021-es Ország Játéka versenyen a szakmai zsűri az értékeléseket, amelyen összesen 62 játékkal pályáztak hét kategóriában a magyarországi gyártók és forgalmazók. Hasonlóan a korábbi évekhez, a kategóriagyőzteseket a közönségszavazat és a szakmai zsűri vizsgálata és értékelése alapján díjazzák. A zsűritagok között van játékfejlesztő, gyermekpszichológus, pedagógus, védőnő, lapkiadó, média képviselő és influenszer is, akik speciális szempontrendszer szerint vizsgálják és értékelik a nevezett játékokat. Figyelembe veszik, hogy hozzájárul-e a játék a gyermek mentális fejlődéséhez, az érzelmi világának elmélyítéséhez, a szociális kapcsolat fejlesztéséhez, felmérik a készségfejlesztés mértékét, hogy alkalmas-e az együttjátszásra, biztosít-e örömforrást, illetve milyen a kivitelezés minősége, mennyire kreatív és innovatív.

„Évről évre visszaigazolja a szavazatok száma és a pályázók is, hogy a rangos és értékes Ország Játéka elismerés minőségi megkülönböztetést nyújt, ami az ajándékvásárlás során a szülőknek is kiindulási pontként szolgál.” – fogalmazott Őri Gergely, az Ország Játéka versenyt életre hívó JátékNet webáruház ügyvezető igazgatója.

Sajnos a Játszónap elmarad – ahol a versenyre nevezett játékokat is ki lehetett próbálni –, helyette a JátékNet webáruház rajzversenyt indított a Facebookon óvodák és bölcsődék számára. Minden intézmény több rajzzal nevezhet, a végén sorsolással döntenek a nyertes óvodáról és bölcsődéről, melyek 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyernek.

Az Ország Játéka versenyen szavazók közül 100 db 2000 Ft értékű kupont is sorsolnak, idén pedig még 50.000 Ft-os fődíj megnyerésére is van esély, amit a szavazás lezárása után az összes résztvevő között sorsolnak ki.

Szavazni november 7-én éjfélig lehet a www.orszagjateka.hu oldalon, az eredményhirdetésre 2021. november 8-10. között kerül majd sor.

Vissza