Az új LaserJet Sorozat a HP legkisebb üzleti nyomtatóit hozza el

Kütyü Magazin - 2020. október 9.

A HP bemutatta legújabb nyomtatási megoldásait és egyedi szolgáltatásait, amelyekkel a távoli munka és a kisebb rendelkezésre álló tér sem jelenthet akadályt a vállalkozások számára. A legújabb HP LaserJet Enterprise 400 nyomtatók remekül illeszkednek a megváltozott irodai környezetbe.

A vállalkozások a koronavírus járvány miatt kénytelenek voltak gyorsan alkalmazkodni a munkaerő megosztottságához és a központi irodákból több ezer otthoni munkahelyet kialakítani. Az új rendszerben az üzleti felhasználóknak gyors, intuitívan használható eszközökre van szükségük, amelyek hálózaton keresztül is elérhetők és biztonságosan működtethetők, így a távolról dolgozó munkatársakat is segíthetik.

„A járvány rövid idő alatt létrehozott egy hibrid munkavégzési formát, az irodai alkalmazottak 72 százaléka pedig a pandémia után is legalább heti két napot töltene az irodától távol – mondta el Xavier Garcia, a HP Nyomtató hardverekért felelős globális vezetője. – Úgy látjuk, hogy ez a kisméretű és sokoldalú nyomtató a legjobbkor érkezik. Az új LaserJet mindent tud, amit a felhasználók elvárnak egy ehhez hasonló üzleti nyomtatótól és remekül illeszkedik a munkavégzés új formáihoz, legyen szó akár az irodáról vagy a kollégák otthonáról.” 

Az IT szakemberek és a távolról dolgozó munkavállalók számára alapvető fontosságúvá vált az adatvédelem. A HP új Workforce Evolution tanulmánya szerint a biztonsági szoftverek első helyen szerepelnek az amerikai és európai munkavállalók listáján, ha az otthoni munkakörnyezet fejlesztéséről van szó. 

Az új LaserJet, a HP legkisebb, multifunkciós üzleti nyomtató sorozat tagjainak előnyei:

  • A vállalat legbiztonságosabb nyomtatói kis- közepes- és nagy vállalkozások számára is  
         – A HP a nyomtató tervezési és gyártási folyamatába az első lépéstől kezdve beépítette a biztonságot. 
              - A HP Sure Start automatikusan védi az eszközt a fenyegetésektől, érzékeli a támadásokat és helyreállítja az esetleges károkat.
              - A HP Trusted Platfrom Module (TPM) egyedi privát kulcsokkal teszi lehetővé a biztonságos azonosítást, így a titkosított adatokhoz csak az arra jogosultak férhetnek hozzá.
              - A biztonsági megoldások nem csak a hardverben, hanem az egész készülékben, így a tonerkazettákban is megtalálhatók. Ennek köszönhetően a teljes nyomtatási folyamat során védett marad a céges hálózat és az azon tárolt információk. 
  • Az egyszerű távoli kezelhetőség megkönnyíti az IT szakemberek munkáját 
         – A HP Web Jetadmin és a HP JetAdvantage Security Manager alkalmazásokon keresztül a készülékek és a beállítások könnyedén irányíthatók távolról.
  •      – A HP Open Extensibility Platformnak köszönhetően a HP-tól és harmadik féltől származó megoldások is könnyen integrálhatók a rendszerbe. A nyomtatók támogatják a kártyaolvasókat és lehetővé teszik a személyre szabott használatot, így a felhasználók saját nyomtatási sorrendet hozhatnak létre.

Az új készülékek mellett elérhető a HP a FutureSmart firmware legújabb verziója is, amely lehetővé teszi a vállalat nyomtatóinak biztonságos és megbízható működését. A LaserJet Enterprise 400 sorozattal együtt érkező FutureSmart 5 megvédi a felhasználók befektetését, több biztonsági funkciót tesz elérhetővé és készen áll a felhő alapú munkafolyamatok kezelésére.  

“A legtöbb, nyomtatókat érő támadás hatékony lehet a régebbi firmware-ekkel szemben és károsíthatja az eszközöket vagy leállíthatja a működésüket – mondta el Mark Vena, a Moor Insights & Strategy elemzője. – A HP nyomtatók biztonsági kockázatait egy többrétegű, széleskörű megoldással kezeli, amely az eszköz mellett a csatlakoztatott kiegészítőkre és kellékekre is kiterjed.”   

„A távoli és megosztott munkamenetekre való áttérés felgyorsította számos vállalkozás számára a munkafolyamatok digitalizálására és a felhőalapú munkára való átállást – mondta David Prezzano, a HP Nyomtatási szolgáltatásokért és megoldásokért felelős igazgatója. – Legújabb megoldásainkkal az automatizációra készítjük fel partnereinket, hogy a munkavégzés a jövőben is értékteremtő, hatékony folyamat maradhasson.”    

 

Az újtípusú munkavégzéshez egyszerűsített munkafolyamatokra és kisebb méretű eszközökre van szükség

A HP folyamatos fejlesztéseinek egyik célja, hogy egyszerűsítse az információáramlást a papír és a digitális formátum között. A vállalat bemutatta terveit az intelligens automatizálás bevezetéséről a HP Workpath alkalmazásokba. A HP az Upland Softwarerrel közösen az Upland Document Workflow Cloud Services szolgáltatásait is elérhetővé teszi a HP ügyfelei számára.

A legújabb szolgáltatás, amely várhatóan 2020 végéig lesz hozzáférhető, egy teljes körű folyamatkezelő felület, amely képes a dokumentumok rögzítésére, a képfeldolgozásra, valamint az adatok kinyerésére is. Az intelligens automatizálásnak köszönhetően a felhasználók által beolvasott dokumentum formátumát a nyomtató automatikusan felismeri és kiszűri a szükséges adatokat. A felhasználók digitálisan is rögzíthetik a fizikailag beérkezett faxokat és továbbíthatják azokat az üzleti platformon keresztül e-mailben vagy megosztott hálózati mappákban, mint a SharePoint, a Google Drive, vagy a OneDrive. 

A vállalkozások irányításához távoli flottakezelésre és testreszabott megoldásokra van szükség

A tradicionális nyomtatók jelentős mennyiségű munkát igényelnek, mivel a csatornapartnereknek vagy informatikai szakértőknek a helyszínen egyenként szükséges konfigurálniuk az egyes eszközöket. A HP új eszköze, a Fleet Onboarding Tool lehetővé teszi a partnerek és ügyfelek számára egyszerre nagyszámú eszköz beállítását a HP Command Center felületén. A HP tesztje során 250 eszköz felkészítéséhez a HP Workpath alkalmazásokra mindössze 7-8 percre volt szükség a HP Command Center használatával.

Az új beszerzési módszerek kezeléséhez egyszerűség és értékálló megoldások szükségesek

A vállalati beszerzések ma kiszámíthatóságra, egyszerűségre, és a megfelelő értékajánlatokra épülnek. A HP áttekintette terveit, hogy ezeknek az elvárásoknak eleget tegyen és az Instant Ink által elért közel 8 millió ügyfél sikereire építve kibővítette a tonerekre vonatkozó, előfizetésen alapuló megoldásait.

Elérhetőség

  • A HP LaserJet Enterprise 400 sorozat Magyarországon - MFP, fekete-fehér és színes, valamint a Managed Print Services flottáihoz igazodó verziókban - várhatóan decembertől lesz elérhető.
  • A HP FutureSmart 5 várhatóan decemberben lesz elérhető.

További információ a fenyegetettségről, a problémák mértékéről, illetve a HP lehetséges fenyegetések elhárítására vonatkozó stratégiájáról a  Az Ön nyomtatója a legújabb Trójai Faló? weboldalon érhető el. A HP LaserJet Enterprise 400 sorozat áraival és elérhetőségével kapcsolatban további információk a helyi értékesítési képviselőknél érhetők el. 

Vissza