Hasznos funkciókat hoz a Galaxy Watch Active2 frissítése

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 28.

A Samsung legújabb, Galaxy Watch Active2 szériára kiadott szoftverfrissítése a vállalat idén bejelentett csúcskészülékein elérhető egészségügyi, kommunikációs és hálózati funkcióit hozza el. A Watch Active2 új lehetőségeivel az edzések hatékonyságának növelése mellett a mindennapi kapcsolattartás is gördülékenyebb lehet. 

Magasabb szintű sportteljesítmény 

A Futáselemzés  funkcióval a felhasználók javíthatnak az idejükön, fejleszthetik a technikájukat és a sérülésveszélyt is csökkenthetik. A Galaxy Watch Active2 frissítése után különálló elemzések készíthetők több tényezőre lebontva, olyan egyedi mérőszámokkal, mint például az aszimmetria, a ritmus, a merevség, a vertikális kilengés, a talajérintések száma és a levegőben töltött idő, amelyek alapján hatékonyabbá tehető a mozgás.   

Az újonnan érkező lehetőségek között megtalálhatók a VO2 max, az edzés közbeni maximális oxigénfelvételi szintre vonatkozó adatok. Ez a mérőszám széles körben használható a sportolók fittségének és lehetséges teljesítményének meghatározására, és alkalmas az egyéni fejlődés követésére is, így segítheti az állóképesség növelését. 

 

Egymástól távol is biztonságban 

Az új Esésérzékelés funkció  segítségével a felhasználóknak akár távol élő szeretteikről is gondoskodhatnak. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó eleshet vagy elesett, automatikusan SOS üzenet küldésére ad lehetőséget, akár négy, előre meghatározott kontaktnak, így a segítség karnyújtásnyi közelségbe kerülhet. 

 

Kényelmesebb kommunikáció, csuklóból

Az okosórán kapott értesítés esetén nincs szükség a telefon bekapcsolására, hiszen a Galaxy Watch Active2 a frissítéssel támogatja a hangulatjelek és fényképek megjelenítését is, így azok azonnal megtekinthetők. A Gyors válasz funkcióval az eszköz válaszjavaslatot tesz  mind az üzenetek, mind pedig a fotók esetében, a fejlett képfelismerő technológiának köszönhetően, így a felhasználók akkor is teljes válaszokat küldhetnek, ha éppen sietnek valahová. 

Amikor üzenet érkezik, az okosóra automatikusan megjeleníti a csevegési előzményeket, így azonnal folytatható a beszélgetés . Nincs szükség az eszközök közötti állandó váltásra, hiszen több fontos funkció is használható közvetlenül a csuklóról.

A legújabb frissítéssel a legnépszerűbb, szórakoztató válaszlehetőségek is elérhetővé válnak. Mostantól mind az AR Emoji matricák , mind pedig a Bitmoji matricák  közvetlenül az óráról is elküldhetők, így a felhasználók még kifejezőbb üzeneteket alkalmazhatnak, akár útközben, a telefonjuk nélkül is.

 

Könnyedén vezérelhető mobilélmény

A Galaxy Watch Active2 segítségével a felhasználók könnyen irányíthatják a mobilos élményeket, és lejátszhatják a kedvenc zenéiket a telefonjukról. Ezzel a frissítéssel a zenehallgatás zökkenőmentes lesz, akár az okostelefont, a Galaxy Buds készüléket vagy az okosórát használják.

A Galaxy Watch Active2 mostantól támogatja a görgetésrögzítési funkciót, így amikor képernyőkép készül az okosórával, a rendszer automatikusan elküldi azt a csatlakoztatott okostelefonra. Ezáltal rögzíthetők az üzenetváltások, az edzésekkel kapcsolatos információk és még sok más adat, amelyek így gyorsan menthetők későbbi használatra.

Vissza