Megnövelt kapacitású Kingston pendrive-ok

Kütyü Magazin - 2020. július 22.

Az olyan rendeletek, mint a GDPR és CCPA a magánembereket és a szervezeteket is ráébresztették az adatvédelem és az adatbiztonság fontosságára, ami az otthoni munkavégzés elterjedésével még jelentősebb lett. A titkosított USB-kulcsoknak kiemelt szerepük van ezen a téren, hiszen akár személyes, akár vállalati vagy ügyféladatokról van szó, a megfelelő titkosított meghajtó használatával nem kell aggódnunk az adatvesztés miatt. A megnövekedett igényekre reagálva a Kingston Digital 128 GB-os kapacitású változatot mutatott be három titkosított USB-meghajtójából.

DataTraveler Locker+ G3: automatikus felhőbe mentés az USB-ről

A DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) hardveres titkosítással és jelszavas védelemmel gondoskodik a személyes adatok dupla biztonságáról. A DTLPG3 opcionális funkcióként támogatja az adatok felhőbe mentését, amellyel a felhasználók az USB-ről automatikusan a Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox vagy Box szolgáltatásba menthetik az adataikat. Ezzel a funkcióval akkor is hozzáférhetnek az adatokhoz, ha maga a meghajtó épp nincs náluk. A DTLPG3 beállítása és használata is egyszerű, nem igényli alkalmazás telepítését. Az összes szükséges szoftvert és biztonsági elemet beépítve tartalmazza. A meghajtó Windows és Mac operációs rendszeren is működik, így a felhasználók több eszköz fájljait is elérhetik vele anélkül, hogy az összes használt számítógépre programot kellene telepíteniük. 

DataTraveler Vault Privacy 3.0: költséghatékony, üzleti szintű biztonság

A Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) USB-kulcs költséghatékony biztonsági megoldást kínál a szervezetek számára 256 bites, AES hardveralapú titkosítással, XTS módban. A kártevők jelentette potenciális kockázatok kiküszöböléséhez csak olvasási hozzáférést nyújtó móddal is rendelkezik. A DTVP 3.0 meghajtót a vállalatok saját belső IT követelményeik szerint testre szabhatják, például saját logót vagy sorozatszámot helyezhetnek el rajta, továbbá beállíthatják, hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Emellett a minimális jelszóhosszt is meghatározhatják, és egyedi termékazonosítóval láthatják el a pendrive-ot a standard végpontfelügyeleti szoftverekkel való integráláshoz (fehérlistázás).  

DataTraveler 4000 G2: FIPS 140-3-as szintű biztonság és opcionális felügyelet 

A július 27-től elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik, és 256 bites AES-XTS titkosítással védi az adatokat. A meghajtót a szervezetek a DTVP 3.0 USB-hez hasonlóan testre szabhatják saját logóval vagy sorozatszámmal, és beállíthatják, hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Meghatározhatják a minimális jelszóhosszt, és egyedi termékazonosítóval láthatják el a pendrive-ot a standard végpontfelügyeleti szoftverekkel való integráláshoz (fehérlistázás). Opcióként a rendszergazdák központilag is felügyelhetik az USB-kulcsot a megfelelési követelmények teljesítéséhez, és a SafeConsole megvásárlásával magasabb szintű támogatást nyújthatnak hozzá.*  Az aktiválás folyamata egyszerű, és lehetővé teszi, hogy az informatikusok távolról konfigurálják a jelszavakat, az eszközhasználati szabályokat, és aktiválják az auditot a megfeleléshez. Ezek a praktikus eszközök távoli helyszínen is egyszerűsítik a meghajtó integrálását, használatát és felügyeletét.

„Az otthoni munkavégzés elterjedésével egyre fontosabbá válik a hordozható adattárolók biztonsága. A Kingston a titkosított USB-kulcsok komplett választékával fejlett titkosítási technológiákat és gyors USB 3.0 teljesítményt kínál a felhasználók számára. Mivel a biztonsági meghajtók összetett jelszóval védik a rajtuk lévő fájlokat és tíz behatolási kísérlet után lezárnak, a felhasználóknak nem kell aggódniuk adataik biztonsága felől akkor sem, ha az eszközt esetleg elveszítik vagy ellopják” – hangsúlyozta Oscar Escayola, a Kingston flash üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője. 

A DTLPG3 8 GB-tól 128 GB-ig, a DTVP 3.0 és a DT4000G2DM meghajtók pedig 4 GB-tól 128 GB** -ig terjedő kapacitással vásárolhatók meg, öt év garanciával és ingyenes műszaki támogatással. 

_____________

* A SafeConsole Secure USB Management Server Version 5.0.1 + külön megvásárolható.

** A flash-tárolóegységen megadott kapacitás egy része formázásra és egyéb funkciókra szolgál, így nem használható adattárolásra. Ezért a tároló tényleges rendelkezésre álló kapacitása kisebb a terméken megadottnál. További információ: http://media.kingston.com/pdfs/MKF_283.1_Flash_Memory_Guide_US.pdf

Vissza