Egyedülálló moziélmény az LG LED képernyőtechnológiával

Kütyü Magazin - 2020. június 24.

Megnyitotta kapuit a világ első LG LED Cinema Display technológiával felszerelt moziterme Tajvanban. Az egyedi képi élmény a Dolby moziszerver-megoldásával és Dolby Atmos hangzással válik teljessé. A futurisztikus mozi a piacon az első példa arra, hogy LED technológiával teljesen helyettesítsenek egy vetítőgépet.

14 méteres szélességével és 7 méteres magasságával a hatalmas LG kijelző egészen részletes 4K képmegjelenítésre képes, a színek széles skálájával. A hagyományos digitális projektorokkal ellentétben az LG rendszere a teljes képernyőn torzításmentes képminőséget biztosít. Mivel képes egyesével vezérelni képpontjait, az LG LED-mozikijelzője kiváló kontrasztarányt és hihetetlenül pontos színvisszaadást garantál. A kijelző ráadásul megfelel a legmagasabb szintű tartalombiztonsági követelményeknek és a Digital Cinema Initiatives (DCI) szabvány szigorú feltételeinek is.

Az LG és a Dolby Laboratories szoros együttműködésének eredménye, hogy az LG LED-mozikijelzője beépítve kínálja a Dolby IMS3000 típusú médiaszerverét. A Dolby IMS3000 lehetővé teszi, hogy a filmek teljes Dolby Atmos hangzás kíséretében fussanak a képernyőn, így a nézőket szinte körülölelő, széles hangtér jön létre, amely tökéletes párhuzamban van a képernyőn megjelenő mozgásokkal. A Dolby Atmos audiotechnológiája az LG LED-mozikijelző élénk és élethű színeivel még különlegesebbé és emlékezetesebbé teszi a moziba járás élményét.

„Célunk, hogy a moziba járás élményét magasabb szintre emeljük annál, amit a vendégek eddig ismertek” — mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának információs kijelzőkélt felelős vezetője. „Biztosak vagyunk abban, hogy az LG LED mozikijelzője és a Dolby szolgáltatásai mögött dolgozó fejlett technológiai megoldások növelni fogják részesedésünket az egyre növekvő LED-mozi piacon.”

„Büszkék vagyunk együttműködésünkre az LG-vel, hiszen a most bemutatott megoldás a két vállalat szakértelmét egyszerre kínálja a tajvani mozi látógatóinak” — mondta Jed Harmsen, a Dolby Laboratories mozi- és tartalmi szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az LG LED-mozikijelzőjének élethű képeivel és a Dolby Atmos hangzásával a moziba járók egy magasabb színvonalú és minden szinten magával ragadó moziélményt kapnak.” 

Vissza