A legjobb gamer egerek még jobbak lettek

Kütyü Magazin - 2020. január 15.

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a mai napon bejelentette a Razer DeathAdder V2 - a Razer legkelendőbb egérsorozatának legújabb tagjának - valamint a Razer Basilisk V2, a Razer rendkívül testreszabható gamer egerének megjelenését, melyek mindegyike a Razer iparág-vezető, legújabb egér technológiáival került továbbfejlesztésre és frissítésre.

A Razer DeathAdder már az első megjelenésétől fogva folyamatosan egyre magasabbra emelte a lécet a gamer egerek számára, így az ikonikus formájú egér több mint 30 variációjából 2019-ig világszerte több mint 10 millió darab talált gazdára. Megőrizve a védjegyévé vált formát és kategóriájának legjobb ergonómiáját, a Razer DeathAdder V2 mostantól a Razer Focus+ optikai érzékelőjével, Optical Mouse Switches optikai egérkapcsolóival, valamint a Razer Speedflex kábellel is rendelkezik - így minden játékos arzenáljának nélkülözhetetlen fegyverét alkotja.

„A Razer termékeivel mindig is a tökéletességre törekedett, így az évek során folyamatosan finomhangoltuk és tökéletesítettük a DeathAddert.” - nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. "A DeathAdder V2 esetében kiválasztottuk a piac legikonikusabb gamer egerét, majd még több fejlesztést hajtottunk rajta végre, hogy a lehető legjobb fegyvert adjuk a játékosok kezébe, és tisztelegjünk a "tisztességtelen előnnyel” egyet jelentő DeathAdder hírneve előtt."

Tökéletesre formázott ikonikus, ergonomikus kialakítás

A kifejezetten közepes és nagyméretű kezekre tervezett DeathAdder egyedi, ergonomikus alakja tökéletesen megfelel a karmos fogást alkalmazó felhasználók igényeinek, de jól működik a tenyeres egérfogás-stílussal is. A hagyományos irodai ergonómián túlmutató, optimalizált kialakítás fokozott kényelmet biztosít a játék során, mivel csökkenti a kezeidre nehezedő terhelést és kiküszöböli a felesleges ujjnyújtási pontokat.

A DeathAdder V2 természetesen a formát érintő változások mellett más fejlesztéseket is rejt. Az egér a jobb irányíthatóság érdekében új, izzadástságálló felületet, valamint oldalsó gumibevonatot kapott. A DeathAdder V2 továbbfejlesztett egérgörgője tökéletesen finomhangolt az alacsonyabb ellenállású, jól érzékelhető, fokozatos görgetéshez. A legjobb játékélmény érdekében mindezt egy karcsú és könnyű, 82g-os kialakításban éri el.

Játék fénysebességgel

A DeathAdder V2 lelke a Razer Focus+ optikai érzékelő, amely a piac legmagasabb szenzor-specifikációival büszkélkedhet, emellett pedig új intelligens funkciókkal lett továbbfejlesztve. Az új Smart Tracking (okos követés), Asymmetric Lift-Off (aszimmetrikus emelés), és Motion-Sync (mozgás-szinkronizáció) funkciók révén a Focus+ optikai érzékelő egy hihetetlenül pontos gamer egérré teszi a DeathAdder V2-t - ez pedig kritikus fontosságú olyakor, amikor a pixelpontos célzás jelentheti a különbséget a győzelem és a vereség között.

A DeathAdder V2 a Razer Optical Mouse Switches optikai egérkapcsolóival lett felszerelve, amelyek infravörös fénysugarak használatával regisztrálják a kattintásokat, így teljes mértékben kiküszöbölik a nem kívánt dupla kattintások kockázatát. A DeathAdder V2 a rövidebb és megbízhatóbb válaszidővel a játékosok valódi „kiterjesztévé” válik - minden egyes kattintással. Ezek a rendkívül gyors és tartós Optical Mouse Switches (optikai egérkapcsolók) 70 millió kattintásos élettartamra lettek tervezve.

 

A Razer DeathAdder V2 emellett a roppant rugalmas Razer Speedflex kábellel is rendelkezik. Az új, alacsony ellenállású Razer Speedflex kábelburkolattal a játékosok kisebb súrlódást és gubancolódást tapasztalnak a normál becsípődési pontok mentén, így minimálisra csökken az asztalon és az élek mentén tapasztalható „húzódás”, ez pedig nagy, akadálytalan - és gubancmentes - mozdulatokat tesz lehetővé.

Fegyverré alakítva a még nagyobb teljesítményért

A DeathAdder V2 nyolc darab programozható gombbal rendelkezik, amelyek mindegyike a Razer Synapse 3-on keresztül teljesen testreszabható, emellett pedig a Razer HyperShift segítségével gyors hozzáférést biztosítanak számodra a makrókhoz és a másodlagos funkciókhoz. A Razer Synapse 3 társszoftverén keresztül elérhető HyperShift lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy, a felhasználó által megadott váltógombbal vagy billentyűvel bármelyik gombhoz másodlagos funkciókat rendelhessenek - így többet nem kell ügyetlenkedniük egy elérhetetlen billentyű miatt.

A fentieken túl a DeathAdder V2 mostantól továbbfejlesztett fedélzeti (eszköz)memóriával rendelkezik, amellyel akár 5 profil is elmenthető az egérre, biztosítva a felhasználók számára, hogy személyre szabott beállításaikat bárhol és bármikor elérhessék. A Razer Chroma RGB támogatás révén a játékosok személyre szabhatják kívánt színsémájukat, és más, Razer Chroma kompatibilis eszközökkel szinkronizálják a DeathAdder V2-t.

A RAZER DEATHADDER V2-RÓL

  • Valódi 20.000 DPI érzékenységű Focus+ optikai szenzor
  • Másodpercenként akár 650 hüvelykes (IPS) / 50 G-s gyorsulás / az iparág legjobb, 99,6%-os felbontási pontossága
  • Razer Optical Mouse Switches (optikai egérkapcsolók) 70 millió kattintásos névleges élettartammal
  • Továbbfejlesztett ergonomikus kialakítás rendkívül tartós oldalsó gumimarkolatokkal
  • Nagyméretű 100%-ban PTFE (politetrafluoretilén) egértalpak (0,8 mm vastagságban).
  • Gamer minőségű, tapintható egérgörgő
  • On-the-fly (játék közbeni) érzékenység beállítás (Alapértelmezett értékek: 400/800/1600/2400/3200)
  • Hibrid felhő-tárhely és eszközmemória (4+1 profillal)
  • Razer Chroma RGB világítás valóban 16,8 millió testreszabható színlehetőséggel
  • Nyolc, szabadon programozható Hyperesponse gomb
  • Fejlett emelési/lehelyezési-magasság testreszabás
  • Razer Synapse 3 támogatás
  • 2,1 m / 7 láb hosszúságú Speedflex kábel
  • Körülbelüli méret: 127,0 mm / 5 hüvelyk (Hosszúság) x 61,7 mm / 2,43 hüvelyk (Szélesség) x 42,7 mm / 1,68 hüvelyk (Magasság) 
  • Körülbelüli súly: 82 g / 2,9 uncia (kábel nélkül)
  • Kompatibilis az Xbox One-nal az alapvető bevitel érdekében

 

Játssz a saját szabályaid szerint a Razer Basilisk V2-val

Ugyancsak a mai napon került bejelentésre a Razer Basilisk V2 is, amely ugyancsak megkapta a DeathAdder V2 legtöbb fejlesztését, miközben megtartotta a Basilisk családra jellemző összes testreszabható funkciót. A DeathAdder V2-val megegyező fejlett technológiákat felvonultató Basilisk V2 11 programozható gombbal - köztük az elismert multifunkciós „DPI-kuplunggal” és a beállítható ellenállású egérgörgővel - rendelkezik, így kiváló választás azon játékosoknak, akik egy igazán testreszabható egeret keresnek.

 

Teljes testreszabhatóság a totális erőfölényért

A most már 11 programozható gombbal ellátott, továbbfejlesztett modellel a játékosok nagyobb rugalmasságot élvezhetnek az egyszerű billentyűkiosztások, tárgy-gyorsbillentyűk, varázslatok vagy bármilyen más játékon belüli parancsok hozzárendelésekor. Bekapcsolt Hypershift technológia mellett a játékosok megduplázhatják a rendelkezésükre álló, testreszabható irányító-parancsok számát.

Azon játékosok számára, akik egerük minden aspektusa felett teljes ellenőrzést kívánnak gyakorolni, a Basilisk V2 egy beállítható ellenállású egérgörgőt kínál, amellyel a felhasználók az általuk megkívánt szintre finomhangolhatják az ellenállás szintjét - a rengeteg visszatartó erőt nyújtó, nagy ellenállástól egészen a sima, gyakorlatilag súrlódásmentes pörgetésig - egy valóban személyre szabott fegyverré téve a Basilisk V2-t.

 

Annak érdekében, hogy a mozgások ne korlátozzák a pontosságot és a reakcióképességet, a Basilisk V2 a simább siklásért 100%-ban PTFE (politetrafluoretilén) egértalpakkal lett felszerelve, a gyors, pontos, zavartalan és gubancmentes mozdulatokról pedig a Razer Speedflex kábele gondoskodik.

A RAZER BASILISK V2-RÓL

  • Valódi 20 000 DPI érzékenységű Focus+ optikai érzékelő, 99,6%-os felbontási pontossággal
  • Másodpercenként akár 650 hüvelykes (IPS) / 50 G-s gyorsulás
  • Fejlett emelési/lehelyezési-magasság testreszabás
  • Tizenegy, szabadon programozható gomb
  • Cserélhető, multifunkciós „DPI-kuplung”
  • Razer Optical Mouse Switches (optikai egérkapcsolók) 70 millió kattintásos névleges élettartammal
  • Ergonomikus jobbkezes kialakítás, texturált oldalsó markolatokkal.
  • Gamer minőségű, tapintható egérgörgő fokozatmentesen testreszabható ellenállással
  • On-the-fly (játék közbeni) érzékenység beállítás (Alapértelmezett értékek: 800/1800/4000/9000/20000)
  • Hibrid eszközmemória és felhő-tárhely (4+1 profillal)
  • Razer Synapse 3 támogatás    
  • 2,1 m / 7 láb hosszúságú Speedflex kábel 
  • Körülbelüli méret: 130mm / 5,11 hüvelyk (Hosszúság) x 60mm / 2,36 hüvelyk (Szélesség) x 42mm / 1,65 hüvelyk (Magasság)
  • Körülbelüli súly: 92 g / 3,3 uncia (kábel nélkül)
Vissza