Az LG wifis robotporszívója ijesztette el a betörőt

Kütyü Magazin - 2018. június 5.

Az otthonok biztonsága világszerte egyre nagyobb jelentőséggel bír a vásárlók számára. Egyre többen fektetnek be olyan rendszerekbe, amelyekkel biztonságban tudhatják lakásaikat még akkor is, amikor nem tartózkodnak otthon. Az LG egyik készüléke már ezen a területen is hasznos megoldásokat kínál: a wifis HOM-BOT robotporszívó nemrégiben sikeresen elijesztett egy betörőt az izraeli Holon városában, miközben értesítette a lakás tulajdonosát a rablási kísérletről.

Kobi Ozer éppen az irodájában dolgozott, amikor képeket kapott az okostelefonjára egy betolakodóról – a fotókat saját HOM-BOT robotporszívója küldte. A készülék a képeket az LG SmartThinQ alkalmazáson keresztül továbbította, amely a háztartási elektronikai eszközök távoli irányítására szolgál. A porszívó képeket készít a lakásról, ha szokatlan mozgást érzékel – ez történt akkor is, amikor Ozer megkapta a fotókat.

Az LG wifis HOM-BOT robotporszívójának távirányító rendszere és mozgásérzékelője együtt dolgozik a SmartThinQ alkalmazással. A készülék kitakarítja a lakást, elkerülve az összeütközéseket, lefedve még a nehezen elérhető sarkokat is. Hozzáadott értékként a porszívót otthoni biztonsági megoldásokkal is felszerelték. A Home-View funkció segít a porszívó navigálásában: a felhasználók a HOM-BOT elülső kameráján keresztül bármikor, bárhonnan megnézhetik, mi történik a lakásban, távolról irányítva a készüléket. A Home-Guard pedig házi biztonsági rendszerré teszi a készüléket: ha a HOM-BOT szenzorai mozgást érzékelnek, a készülék egymás után öt képet küld a felhasználó mobiltelefonjára, így értesítve tulajdonosát a szokatlan mozgásról.

Pontosan ez történt Ozer otthonában is. A HOM-BOT gyanús mozgást érzékelt, ezért elkezdett fényképeket készíteni már a betörés pillanatában. Amint megkapta a riasztást, Ozer azonnal értesítette a rendőrséget és a szomszédját. A betörő valószínűleg elmenekült, miután a HOM-BOT fényjelzései bekapcsoltak, így szerencsére semmi nem tűnt el vagy sérült meg a lakásban.

A wifi-képes LG HOM-BOT több mint egyszerű robotporszívó: egy igazi otthoni biztonsági őr. Az LG DeepThinQ mesterségesintelligencia-platformjával és a háztartási elektronikai eszközöket összekötő SmartThinQ rendszerrel a HOM-BOT könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az otthonok mindennapjait.

Vissza