Honnan indul az esportoló?

Kütyü Magazin - 2018. március 21.

A fiatalabb generációk életében régóta közkedvelt videójátékok már nem csak kikapcsolódást vagy hobbit jelentenek. Az esportok népszerűbbek mint valaha: világszerte több százmillióan játszanak és Magyarországon is több százezres felhasználóbázisa van egy-egy játéknak. Vannak, akik számára pedig kifejezetten kifizetődő a játék. A profik nagy pénzeket, gyakran dollármilliókat szakítanak a streamelésből és a versenyekből, amelyekre egyébként nem kisebb intenzitással készülnek, mint például a focisták egy BL-re.

Mivel kezdi az esportoló?

Szinte minden tipusú játék esetében több ezer órát kell gyakorolni egy-egy kisebb versenyen való részvételhez is. A fiatalok általában ritkán rendelkeznek a legkomolyabb gamer felszereléssel, ezért jó hír, hogy ma már egy elérhetőbb set-uppal is bele lehet kezdeni a kompetitív játékokba és a fejlődésbe. Erre a célra hozta létre a Dell az Inspiron Gaming 7000 szériáját.

Fontos az élmény

Az Inspiron Gaming modellek tele vannak olyan funkciókkal, amelyek a rengeteg gyakorlással töltött órát igazán élvezetessé teszik. Ilyen például a kiváló minőségű hangrendszer, a színes háttérvilágítás a billentyűzeten, és természetesen a legújabb generációs processzorok és videókártyák lehetősége. Ezek segítségével egyszerűbb lehet a győzelemre fókuszálni. Az Inspiron Gaming széria továbbá nemcsak teljesítményével és gondtalan működésével, hanem a szemgyönyörködtető stílusával is hozzájárul a sikeres meccsekhez, hiszen ki ne szeretne egy ilyen szép laptopon játszani?

Csapatban az igazi

Világszerte évről-évre egyre több high-tech edzőközpont létesül azok számára, akik már túlléptek az első gaming laptopos gyakorlásokon és csatlakoztak egy-egy komoly csapathoz, hogy együtt gyakorolhassanak a hivatalos versenyekre. A legtöbb nagy tech-vállalat támogatja az esportolókat: a Dell például a Team Liquid – egy híres amerikai esport csapat –  vadonatúj edzőtermét építette fel 2017-ben. A legtöbb esport csapatjáték, így ahhoz, hogy a legmagasabb szinteken is jól teljesítsünk, a gyakorolt stratégiák és a zökkenőmentes koncentráció mellett a hibátlan kommunikáció is szükséges a csapattagok között. Ezt jelentősen segíti, ha a játékosoknak van egy ehhez hasonló ultramodern közös terük gyakorolni.

Vissza