Okostelefonos alkalmazással indul a bérautó

Kütyü Magazin - 2018. január 9.

A repülőtéren vagy a pályaudvaron irány az autókölcsönző és tovább autóval a célhoz: a Continental technológiai vállalat szerint ez az autóbérlés egy elavult módja. A megoldás: az okostelefon használata autókulcsként. 

A Continental vállalatnak köszönhetően az Avis 20 amerikai kölcsönzőállomásán mostantól meg lehet tapasztalni, mennyire kötetlen lehet a megérkezés és rögtön a tovább indulás is. „Számunkra a digitális autókulcs a szó szoros értelmében ajtókat nyit meg az új ügyfelek felé és új előnyöket biztosít a mobilitási szolgáltatások területén”, - magyarázta Dr. Elmar Degenhart a Continental igazgatóságának elnöke a las vegas-i CES fogyasztói elektronikai kiállítás előtt. 

Degenhart elmondta továbbá, hogy a Continental vállalat 2020-ig meg kívánja duplázni és egy milliárd euró fölé kívánja emelni a mobilitási szolgáltatások forgalmát. Ide tartoznak az abroncsszerviz megoldásoktól kezdve a flottakezelésen át a pusztán a szoftverekig terjedő szolgáltatások.  

Az amerikai Kansas City-ben az Avis 1000 járműből álló teszt bérautó flottáját mostantól az ügyfelek az okostelefonjaikon lévő digitális kulcsokkal használhatják. Az autó az alkalmazással nyitható ki és indítható el. „Az Avis Budget Group-pal kötött partnerség is bizonyítja, hogy a kötetlen mobilitási szolgáltatások terén egyre nagyobb a kereslet az innovatív megoldások iránt. A mobilitási rendszerek összekapcsolása ez egyik erősségünk és fejlődő kompetenciánk. Ezáltal számos sürgető kihívás hatékonyabban oldható meg. Példák: Az indulni szándékozó járművek időben történő internetes figyelmeztetésével csökkenthető a városi emisszió és hatékonyabbá tehető a közlekedés, valamint több közlekedési rendszer összekapcsolásával kisebb stresszt jelentene az úgynevezett utolsó mérföldig történő közlekedés” - magyarázta Degenhart.

Ez ilyen típusú ajánlatok érdekében a Continental már 2015-ben megalapította saját üzleti területét: Ez az Intelligent Transportation Systems, San Jose székhellyel. Innen irányítják a város-, és flotta-ügyfelekkel kapcsolatos globális tevékenységeket. Az üzleti terület további telephelyekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Japánban, Sanghajban és Szingapúrban.

Az Avis projekt több Continental telephely együttműködése révén valósulhatott meg: Az ajtó nyitási elektronikája a németországi Regensburgból érkezett, míg magát az alkalmazást az amerikai San Jose fejlesztési központban készítették. A biztonságos kulcsok egy amerikai informatikai központban készülnek. 

Az Avis Budget Group és a Continental a 2018 január 9. és 12. között Las Vegas-ban megrendezett CES vásáron mutatják be élőben az új rendszert. 

Vissza