Új HTC mobil a színen – HTC U11

Kütyü Magazin - 2017. május 16.

Bemutatkozott a HTC legújabb mobilja, az U11. A csúcsmobilt a felhasználói igényelhez szabták, szem előtt tartja a dizájnelvárásokat.

A HTC bemutatta új csúcstelefonját. Megérkezett a HTC U11. A HTC Edge Sense-szel a gyártó e köré a mozdulat köré építette új telefonját. Egy egyszerű szorítással a HTC Edge Sense-nek köszönhetően természetes, intuitív módon irányíthatod telefonodat, így például fotózhatsz, vagy alkalmazásokat nyithatsz meg vele.

A HTC Edge Sense for Voice to Text segítségével elmondhatod szóban az üzenetet. Szorítsd meg finoman, mondd el az üzenet tartalmát és küldd el, mindezt anélkül, hogy meg kellene állnod. A HTC Edge Sense személyre szabható, így rengeteg alkalmazást vagy funkciót elérhetsz vele, és a mozdulat hosszúságától függően több alkalmazást is hozzárendelhetsz.

A HTC U11 tükörsima felülete egy különleges eljárásnak köszönhető. A telefon hátlapját fényvisszaverő ásványok egymásra rétegezése adja, ami minden szögből más színt mutat. A lekerekített kialakítás 3D üvegből készült. A hevítés és extrém nyomás alatt történő hajlítás egyedi, keskeny érzetet kölcsönöz a készüléknek. A készülék 5,5”-es Quad HD 3D üveg kijelzője élénk, tűéles képeket biztosít még közvetlen napfényben is, és nem vágja le, nem torzítja a képeket, amik egy hajlított kijelző esetében előfordulhatnak. Mindemellett vízálló is, így a ráfröccsenő folyadékcseppektől sem kell tartani.

A HTC U11 a HTC USonic fülhallgató új verziójával érkezik, aktív zajszűrés funkcióval. A fülhallgatóba épített mikrofonok és az USB-C típusú csatlakozó segítségével az eszköz szonárszerű hullámokkal térképezi fel a fület, és a kapott eredményekhez igazítja a hangzást. Az aktív zajszűrő csökkenti a környezeti zajt, és folyamatosan figyeli annak erősségét, így mindig a megfelelő beállításokkal dolgozik. 

A HTC BoomSound Hi-Fi Edition hangszórói szintén átalakultak. Hangosabban szólnak, jobb dinamikatartománnyal. A magassugárzó a magas és a közepes hangokat részletgazdagabban szólaltatja meg, a mélysugárzó továbbfejlesztett hangszórója pedig hangosabb, tisztább és érzékelhetően mélyebb basszust eredményez. Új fejlesztés a négy, minden irányból rögzítő mikrofon, amely az új Acoustic Focus technológia kiváló minőségű hangfelvételt biztosít. Ha videót veszünk fel, a hangrögzítés is oda fókuszál, ahova zoomolunk.  A készülékkel együtt érkező USB-C - 3,5mm adapter beépített digitális-analóg audio konverterrel (DAC) bír, így más fülhallgatót is csatlakoztathatunk hozzá.

A HTC U11 kamerája az eddigi legmagasabb értékelést kapta a DxOMark független mérései alapján. A több tengelyű optikai stabilizáció és a gyors autofókusz segítségével fényviszonyoktól függetlenül élénk és tiszta képeket készíthetünk. A HDR Boost késleltetés nélkül készíti a fotókat, emellett javítottunk a fehéregyensúlyon, csökkentettük a digitális zajt, és részletgazdagabb képekben lehet részünk.
 
A HTC U11 Auto HDR Boost a korábbi HDR funkció minden előnyét biztosítja, késleltetés nélkül. Több felvétel alapján méri a legsötétebb és legvilágosabb részeket, videofelvétel készítésekor az átmeneti zajcsökkentő funkció az előző és a következő képkocka információin alapulva csökkenti a nem kívánt zajt, így a végeredmény élesebb kép és videó lesz. Az új UltraSpeed AutoFocus teljes érzékelős autofókuszt használ, így lényegesen gyorsabban fókuszál. A készülék optikai és elektronikus stabilizációja a kéz akaratlan bemozgása esetén is tiszta, éles felvételeket biztosít. Az előlapi kamera 16MP-es, az UltraPixel fényérzékelője pedig nappal és éjszaka is helyt áll, valamint a hátlapi kamerához hasonlóan HDR Boosttal és zajcsökkentéssel is rendelkezik.
 
A HTC U11 három intelligens asszisztense közül lehet választhatani: HTC Sense Companion, Google Assistant, és Amazon Alexa. A HTC Sense Companion további fejlesztéseken esett át, folyamatosan ismerkedik napi rutinoddal, hogy praktikus ötletekkel, értesítésekkel segítse a mindennapokat. Figyelmeztet, ha késésben vagy egy találkozóról, és szól, hogy ha érdemes töltőre tenni a telefont két megbeszélés között. Tanáccsal szolgál a szükségtelen fájlok és a nem használt alkalmazások törlése kapcsán, így több helyed lesz. Szól, ha az időjárás extra öltözéket vagy kiegészítőt kíván (pl. esernyő), nyomon követi sportolásod, ajánl jó éttermeket, és még megannyi dolgot kínál neked5.
 
A HTC U11 a legfrissebb Android mobil operációs rendszerrel érkezik, így a Google Assistans is elérhető rajta. Útbaigazítás, válaszok, feladatkezelő, tervező és szórakozás, mindenben segítségedre lesz.
 
Ez az első kereskedelmi forgalomban is kapható okostelefon, amelyen elérhető a hangvezérléssel aktiválható Amazon Alexa. Csak kérdezd meg, hogy milyen idő várható, vagy kérd meg a lámpa lekapcsolására, és Alexa azonnal reagál. Könnyen irányíthatjuk vele okoseszközeinket, értesülhetünk a friss hírekről, az időjárásról, zenéről és mintegy 12.000 képesség közül választhatunk. A szolgáltatás jelenleg az USA-ban, Angliában és Németországban érhető el.
 
A telefon nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platformmal érkezik. A készülék UFS 2.1-es szabvánnyal kompatibilis memóriája gyors működést biztosít. A beépített Snapdragon X16 LTE modem pedig a gyors adatátvitelt támogatja. Mindez a HTC 10-hez képest 25%-kal gyorsabb grafikus működést, 35%-kal hosszabb üzemidőt biztosít videonézés közben, 30%-kal több zenehallgatást és akár 43%-kal több böngészést tesz lehetővé LTE hálózaton. Emellett pedig 4 GB RAM-mal és 64GB belső tárhellyel látták el a mobilt. Az ujjlenyomat-olvasót pedig néhány perc alatt konfigurálhatjuk, ezt követően már csak egy érintés a telefon kijelzőjének feloldása.
 
A HTC U11 ezüst, kék, fekete, fehér színben lesz elérhető Magyarországon 2017 júniusától. 
 
Vissza