A magyar piacra érkezik a ZTE Blade V7

Kütyü Magazin - 2016. november 22.

Nemsokára a magyar felhasználók is megvásárolhatják a ZTE legújabb okostelefonját. a ZTE Blade V7 Lite modell ráadásul kedvező árcédulával és igényes dizájnnal igyekszik meghódítani a hazai piacot.

Hosszú idő után újra elérhető lesz Magyarországon a ZTE Blade. Az új változat a mai igényekhez igazított felszereltséggel tér vissza a hazai okostelefon-piac egyik legendás készüléke, a ZTE Blade, amely sokak első okostelefonja volt itthon. Míg elődeinek háza még műanyagból készült, az új V7 Lite modell már a drágább készülékekre jellemző, szálcsiszolt fémházzal bír. Az egyszerre két SIM-kártyát is fogadni képes (dual SIM) készülék az Extreme Digital, a Media Markt, a Euronics üzleteiben és minden nagyobb elektronikai kereskedésben kapható bruttó 50 ezer forint alatti áron, a törvényben előírt 12 hónap helyett 24 hónapos gyári garanciával.

Nem érheti panasz a képminőséget sem, mivel a V7 Lite 5 colos érintőkijelzője HD-felbontású, a színhűségről pedig az IPS technológia gondoskodik. A hátlapon lévő bekapcsológomb egyben ujjlenyomat-olvasó, amellyel a képernyőzár sokkal gyorsabban és egyszerűbben feloldható, mint a hagyományos PIN-kódok begépelésével.

 

A ZTE Blade V7 Lite hátlapi kamerája 13 megapixeles fotókat és full-HD felbontású videókat képes rögzíteni, és ledes villanóval is fel van szerelve, hogy sötétben se kelljen lemondani a jó képekről. A gyártó a szelfikamerára is nagy hangsúlyt fektetett, az új modell 8 megapixeles felbontással érkezik. A készülék négymagos Mediatek processzorán az Android 6.0 rendszer is fürgén fut, a beépített 8 gigabájtos háttértár kapacitását pedig külön megvásárolható microSD-kártyákkal akár további 256 gigabájttal is ki lehet bővíteni.

Nem maradt le a telefonról a szabványos minijack fülhallgató-csatlakozó, a töltés pedig hagyományos microUSB kábellel történhet. A V7 Lite tökéletesen támogatja a 4G-t, az itthon használatos összes rádiófrekvencián, 2500 mAh kapacitású akkumulátora pedig egész napra elegendő üzemidőt biztosít.

Vissza