Kapcsolódás és együttműködés az ICT iparban – ITU Telecom World 2016

Kütyü Magazin - 2016. október 26.

Vajon miért olyan fontos biztosítani az embereknek, hogy hozzáférjenek az információhoz és a kommunikációs technológiákhoz? És vajon az együttműködés miért tölt be vezető szerepet a társadalmi-gazdasági fejlődésben?

Ezek a kérdések az idei ITU Telecom World 2016 meghatározó részét képezik. Ez egy olyan platform, ahol kormányzatok, vállalatok és kis- középvállalkozások évről évre találkozhatnak, és megoszthatják nézeteiket egymással.

Az ITU az ENSZ szakosított intézménye az ICT területre, melyet idén Bangkokban rendeznek meg november 14. és 17. között.  A rendezvény egy nemzetközi kiállítás is egyben, ahol különféle digitális megoldásokkal találkozhatnak a résztvevők, valamint egy világszínvonalú vitafórumot is kínál a háromnapos esemény.

A standok, pavilonok, fórumok mellett a hangsúly a közös munkán lesz, amely révén felgyorsítható az innováció az ICT szektorban, mely az életminőségen is képes javítani. Az ICT-ben rejlő átalakító potenciál példátlan: az egészségügytől az oktatásig, a digitális pénzügyi szolgáltatásoktól az elektronikus kormányzásig, a mezőgazdaság vagy a közlekedés terén is kiemelkedő a szerepe, szinte nincs olyan tevékenységi terület, amely valamilyen szálon ne kapcsolódna hozzá. 

Tehát a téma az utcán hever, és az idei ITU a trendekre fókuszálva egy egységes képet nyújt arról a résztvevőknek, mi is zajlik jelenleg az ICT ágazatban. 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/

Kulcsszavak: ITU TELECOM WORLD
Vissza