Megkapta első frissítését a BlackBerry PRIV

Czipperer Dia - 2015. december 2.

A BlackBerry kiadta első, PRIV-hez szánt frissítését, sajnos azonban még nem a Marshmallow verzió érkezett meg.

A BlackBerry első androidos mobilja, a PRIV névre keresztelt modell hivatalosan is megkapta első OTA frissítését. A 475 megabájt méretű update javít a kamera és a készülék teljesítményén, stabilitásán, valamint fokozott védelmet kínál. Egyelőre még nem a Marshmallow rendszer érkezett meg a modelll fedélzetére, azonban John Chen korábbi nyilatkozata szerint hamarosan ez is várható.

A BlackBerry hivatalos blogján is olvashatunk a főbb változásokról, melyek az alábbiak:
 

  • Továbbfejlesztett kamera: a frissítés révén sokan fejlődött a készülék kamerájának sebessége, és javult a rossz fényviszonyok közti képrögzítés minősége.
  • Jobb teljesítmény: a vállalat mérnökei a PRIV szoftverét is továbbfejlesztették, melynek révén az egész rendszer teljesítményén sikerült javítaniuk.
  • Megnövelt stabilitás: az update továbbá számos olyan beállítást tartalmaz, amely javítja az eszköz megbízhatóségét és csökkenti az összeomlás, illetve a lefagyás előfordulását.
  • Továbbfejlesztett védelem: az új verzió ezeken felül a decemberi biztonsági javítást is tartalmazza, amely biztosítja a felhasználókat, hogy védettek a legfrissebb androidos fenyegetésekkel szemben.


A blog továbbá azt is kiemeli, hogy az update minden BlackBerry PRIV modellre elérhető, amelyet a ShopBlackBerry.com oldalon keresztül vásároltak meg. A felhasználók a beállítások menüpontban ellenőrizhetik, hogy elérhető-e a rendszerfrissítés. A vállalat elmondása szerint a szolgáltatói verziókra a frissítés december 7-én érkezik majd.
 


A BlackBerry hivatalos alkalmazásai is frissülnek majd a Google Play áruházon keresztül, december 14-étől. Például a Hub és Kapcsolatok appok WhatsApp támogatással gazdagodnak majd, iletve a Kamera és a Billentyűzet appok is megújulnak.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza