Pletykák a készülőfélben lévő iPad Pro táblagépről

Czipperer Dia - 2015. május 4.

Egy friss jelentés szerint már javában készül az Apple soron következő iPad Pro táblagépe, amely számos, elődein túlmutató funkcióval érkezhet.

A legfrissebb pletykák szerint az Apple soron következő táblagépe számos újdonsággal a fedélzetén érkezhet. Az iPad Próról egyelőre csak felröppentek a hírek, így korántsem biztos, hogy igazak is a híresztelések.

Még március végén szivárogtak ki az első képek az új, 12,9 hüvelykes tabletről, amely számos olyan funkcióval érkezne, amelyek az elődökből hiányoztak. A masina, ha minden igaz, Bluetooth stylusszal, NFC-vel és Force Touchcsal felszerelve debütál majd a piacon.

A jelentés szerint az Apple NFC-t épített a modellbe, ám kevésbé tűnik valószínűnek, hogy az emberek egy ilyen nagy tablettel fizetnék ki kávéjukat. Inkább a vállalkozások számára lehet jó alternatíva, hiszen el tudják intézni a fizetéseket az NFC-támogatott szolgáltatásokon keresztül is.

Az Apple korábbi feje, Steve Jobs ugyan vehemensen tiltakozott a stylus, vagyis az érintőtoll ötlete ellen, a jelentés szerint Bluetooth stylus is elérhető lesz az iPad próhoz. Eddig még egyetlen iPhone és iPad sem kapott érintőtollat, így az iPad Pro lehet az első a sorban.

 

 

Az új MacBookban debütált Force Touch funkció pedig úgy tűnik, szintén elérhető lesz a táblagéphez. Ez lehetőséget biztosít a felhasználóknak az erős kattintásra. Ehhez le kell nyomni az érintőpadot, ezután pedig nagyobb erőt kell kifejteni. Így számos alkalmazásban új funkciókat lehet használni, illetve a felhasználók aktiválhatnak bizonyos rendszerszolgáltatásokat is a Macen.

Egyelőre azonban mindez csupán találgatásnak tűnik, és az sem sejthető, mikor tervezi piacra dobni az Apple a nagyobb iPadet.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: NFC, pletyka, iPad, Apple
Vissza