Kingston XS1000: villámgyors, zsebméretű SSD

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 6.

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta a kisméretű és hihetetlenül vékony XS1000 külső SSD-t. Az új biztonsági mentési megoldás az XS2000 modellhez csatlakozva bővíti a Kingston külső SSD-inek portfólióját. Mindkét meghajtó rendkívül kompakt és alig nyom 29 grammot, így zsebben is könnyen hordható.

 

A Kingston XS1000 maximális olvasási sebessége 1050 MB/s*, kapacitása pedig akár 2 TB**, így bőséges tárhelyet biztosít nagyszámú fénykép, videó és fájl tárolásához. A meghajtó USB-C*** – USB-A kábellel rendelkezik, és visszamenőleges kompatibilitása révén a régebbi eszközökkel is zökkenőmentesen csatlakoztatható. A kulcstartó méretű XS1000 megbízható társ az egyszerű fájlmentéshez, és folyamatos hozzáférést kínál a fontos dokumentumokhoz, a féltve őrzött emlékekhez és a médiafájlokhoz.

 

 

„Ügyfeleink kényelmes, gyors és megbízható tárolómegoldást keresnek megfizethető áron. Az XS1000 bevezetésével nem kell tovább keresgélniük, mivel mostantól több lehetőséget kínálunk a külső tárolók szegmensében. A vékony és kompakt meghajtó mindössze fele akkora, mint egy hagyományos SSD. Emiatt kivételesen könnyen hordozható, és tökéletes választás a kényelem és a piacon jelenleg elérhető csúcsteljesítmény kombinációját kereső felhasználók számára” – mondta Liny Cheliyan, a Kingston EMEA Prosumer Flash és SSD üzletágának vezetője.

 

 

Az 1 és 2 TB-os kapacitású változatban kapható XS1000 meghajtóhoz öt év korlátozott garancia4 és ingyenes technikai támogatás jár. 

 

 

Az XS1000 külső SSD jellemzői és specifikációja:

 • Tökéletes hordozhatóság: A kompakt, alig 29 g súlyú, elegáns, teljesen fekete SSD elfér a tenyérben, így gazdája bárhová könnyedén magával viheti fájljait.
 • Megbízható fájlmentés: A felhasználó megszakítás nélkül továbbíthat és tárolhat dokumentumokat, nagyméretű fényképeket és videókat a meghajtón, így valóban mindent a keze ügyében tarthat.
 • Megnövelt tárkapacitás: A 2 TB** kapacitással egyszerűen bővíthető a digitális könyvtár az élet értékes pillanatainak megőrzéséhez.
 • USB 3.2 Gen 2 támogatás: Az akár 1050 MB/s* olvasási sebesség és az USB 3.2 Gen 1 felé biztosított visszamenőleges kompatibilitás zökkenőmentes csatlakoztathatóságot garantál a régi eszközökkel.
 • Interfész: USB 3.2 Gen 2
 • Sebesség**: Max. 1050 MB/s olvasás, max. 1000 MB/s írás
 • NAND: 3D
 • Kapacitás**: 1 TB, 2 TB
 • Méret: 69,54 mm x 32,58 mm x 13,5 mm
 • Súly: 28,7 g
 • Burkolat anyaga: Fém és műanyag
 • Üzemi hőmérséklet: 0°C~40°C
 • Tárolási hőmérséklet: -20°C~85°C 
 • Garancia/támogatás****: Korlátozott 5 év garancia, ingyenes műszaki támogatás
 • Kompatibilis a következőkkel*****: Windows 11, 10, macOS (v.10.15.x +), Linux (v. 4.4.x +), Chrome OS, Android, iOS/iPadOS (v.13+)

_________________________

*Belső tesztelés alapján. A sebesség hardvertől, szoftverektől és használattól függően változhat. Az optimális sebesség eléréséhez USB 3.2 Gen 2 csatlakozós hoszt szükséges.

**A flash tárolóeszközök névleges kapacitásuk egy részét formázásra és más funkciókra tartják fenn, ezért az adattárolásra nem elérhető. Emiatt az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás kevesebb a termékeknél megadottnál. További információ a Kingston flashmemória-útmutatójában (Flash Memory Guide).

***Az USB Type-C és az USB-C az USB Implementers Forum bejegyzett védjegye.

****A korlátozott garancia alapja 5 év vagy a „az SSD fennmaradó élettartama”, amiről a Kingston SSD Manager tájékoztat. Egy új, még nem használt termék esetében a kopásjelző értéke száz (100), míg egy olyan termék esetében, amely elérte a programtörlési ciklusok számának felső határát, a kopásjelző értéke egy (1). Részletek: kingston.com/wa.

*****A Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iOS/iPadOS és Android eszközökkel való kompatibilitás eltérő lehet, és nagymértékben függ a hoszt szoftvereitől/hardverétől (a képességek ellenőrzéséhez keresse fel a hoszt gyártójának támogatási oldalát).  Az IOS/Android/iOS/iPadOS eszközöknél további OTG-kábelre lehet szükség (nem a Kingston szállítja).

Kulcsszavak: Kingston, SSD, meghajtó
Vissza