A Barcelona futballdrukkerei imádni fogják ezt az új Casio-t

Kütyü Magazin - 2022. február 11.

Különleges karórával állt elő a japán óragyártó, hogy így kedveskedjen a katalán futballcsapat, az FC Barcelona rajongóinak. A Casio a nemrég bemutatott pulzusmérős G-Squad modellt vette alapul, amelyet felöltöztetett a jellegzetes gránitvörös-kék klubszínekbe. „A Casio törekedett arra, hogy a G-Shock technikai öröksége teljes mértékben harmonizáljon az 1899-ben alapított, nagymúltú klub arculati elemeivel” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

A GBD-H1000BAR karórát nemcsak a Barcelonához köthető színek, hanem az apró részletek teszik igazán egyedivé. A számlap védő elemei gránitvörös, a lünetta pedig arany színben pompázik, hogy így emlékeztesse a szurkolókat az 5 BL-győzelemre, valamint a 26 spanyol bajnoki címre, amelyből négy aranyérem megszerzéséből Kubala László, a katalán csapat magyar játékosa is kivette a részét. A piros csíkozással ellátott sötétkék szíjon az FC Barcelona felirat alatt a klub jellegzetes „Més que un club” („Több, mint egy klub”) szlogenje látható. A kényelmes viselet biztosító szíj pedig két citromsárga rögzítéssel kapcsolódik a fém hátlapos karóratokhoz. Ez a citromsárga szín egyébként az órához biztosított díszdobozon is feltűnik. 

Mivel a limitált szériás kiadás az idehaza is népszerű GBD-H1000-res családra épül, ezért minden olyan funkcióval fel van vértezve, ami eredetileg a Casio „strapabíró félokosórájában” is fellelhető. A G-Squad a japán óragyártó méltán híres ütés-, rázkódás és vízálló G-Shock tokjával készül, amely védelmet nyújt olyan funkciók számára, mint a pulzusmérés, a GPS-tracking alapú lépésszámláló, a fitnesz karórák számára kifejlesztett fejlett stopperidő mérés, a visszaszámlálás funkció, a légnyomás mérés, valamint a köridőmérés. 

A GBD-H1000BAR karórát természetesen nemcsak futáshoz, hanem futballozáshoz is fel lehet venni. Extrém vízállágának köszönhetően (20 Bar) könnyűbúvárkodásra is alkalmas. Szükség esetén USB-töltővel is tölthető, de a fényenergiával működő óraszerkezete miatt nincs szüksége elemcserére. A 63x55 mm átmérőjű tokja 101 grammos súllyal rendelkezik, vagyis nem terheli meg a csuklót a mindennapi viselés során. 

„A strapabíró félokosóra mellett a Casio előállt egy kisebb tudású, limitált szériás változattal is, amely ugyancsak a híres katalán futballklub színeit viseli magán. A GBD-100BAR kiköpött hasonmása a nagytestvérnek, ám ez a modell nem rendelkezik pulzusmérővel, csak lépésszámolóval.” – tette hozzá Nagy Sándor. Ettől függetlenül ez a karóra is összekapcsolható az okostelefonnal a Bluetooth segítségével, így pontos távolságok mérhetők vele futás közben, ami jól jön az átlagsebesség kiszámításánál. A GBD-100-assal mindemellett a megtett lépések, az elégetett kalória és a köridők is könnyedén leellenőrizhetők. 

Az FC Barcelona színeiben pompázó G-Squad egy különleges mérföldkő a Casio G-Shock közel 40 éves történelmében. Több mint valószínű, hogy ez a karóra a gyűjtők féltve őrzött és nagyra tartott csecse-becséje lesz. Bár kis darabszámban, de a limitált szériás GBD-H1000BAR karóra, illetve a GBD-100BAR modell is kapható lesz idehaza. 

Kulcsszavak: óra, G-Squad, G-Shock, Casio
Vissza