Profi játékosoknak kitalálva

Kütyü Magazin - 2020. május 24.

A Razer bemutatta a vadonatúj Razer Blade Pro 17-et, egy profi játékosoknak, tervezőknek és játékfejlesztőknek szánt laptopot. A Blade Pro 17 mostantól 4K felbontású, 120Hz-es kijelzővel érhető el a nagy felbontású munkaállomást igénylő alkotók számára, Full HD-s 300Hz-es változatban pedig azoknak a játékosoknak, akiknek minden mérkőzés minden egyes képkockáját látniuk kell. 

Ezeket a kijelzőket a legújabb Intel és NVIDIA processzorok hajtják, köztük a 8 magos 10. generációs Intel Core i7-10875H, valamint egy akár NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER videokártya. A vadonatúj Razer Blade Pro 17 az asztali konfigurációk erejét nyújtja egy kompakt, 0,78” (1,98 cm) x 10,24” (26 cm) x 15,5” (39,37 cm) méretű házban, amelyet a felhasználók könnyedén átvihetnek a céges irodájukból az otthoni irodájukba.    

„A Razer Blade Pro 17 egyaránt tökéletes laptop a tapasztaltabb felhasználók, a profi játékosok és a kreatív alkotók számára.” - nyilatkozta Brad Wildes, a Razer rendszer-üzletágának alelnöke. „Munkaállomás, streamer konfiguráció és harcigép - egy karcsú és szexi, 17 hüvelykes csomagban. A Blade Pro 17 olyan könnyedén birkózik meg a legújabb játékokkal és a legintenzívebb munkaterhelésekkel, mint amennyire könnyedén egy hátizsákba csúsztatható.” 

 

Retina-rengető kijelzők

Az új, 300 Hz-es frissítési gyakoriságú kijelző ideális választás minden profi esportoló számára, akinek útközben is gyakorolnia kell, és minden játékkedvelő számára, aki versenyelőnyhöz szeretne jutni. A megnövelt frissítési gyakoriság éles, de tiszta látványt nyújt a gyors történések során is, így az ellenfelek könnyebben láthatóak, a szövegek pedig könnyebben olvashatóak. A 17,3 hüvelykes Full HD kijelző lefedi az SRGB színtartomány 100%-át, a színpontosság érdekében pedig egyedi kalibrálással érkezik, hogy a játékok ne csak tükörsimán fussanak, de szemet gyönyörködtetőek is legyenek. Annak érdekében, hogy a tűéles látványt és az élénk színeket soha ne veszélyeztesse zavaró fényvisszaverődés, minden egyes kijelző a tükröződést csökkentő, matt bevonatot kapott. 

Az alkotók számára a kizárólag a Blade Pro 17-ben elérhető, 4K felbontású, 120 Hz-es érintőképernyő tökéletes társ az ötletek megvalósításához - bárhol és bármikor is jöjjön meg az ihlet. Az egyedileg kalibrált kijelző az Adobe RGB színtartomány 100%-át lefedi, így tökéletes választás az útközben is alkotó tervezők, valamint fotósok számára. A rendkívül magas felbontás a gyors frissítési gyakorisággal párosítva minden szerkesztő álma, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és zökkenőmentesen tekerjenek végig az időegyenesen, vagy épp egy fényképet szúrjanak be pixelpontos szerkesztés céljából.

 

A teljesítmény következő szintje

Az új 8 magos Intel i7-10875H processzor által hajtott Blade Pro 17 gyorsabb és hatékonyabb, mint valaha, így a hatalmas, 16 MB-os gyorsítótárral és az Intel Turbo Boost segítségével akár 5,1 GHz-es órajel elérésére is képes. A megnövekedett gyorsítótár-méret, valamint a magasabb órajel-sebesség melletti további magszám egyet jelent a termelékenységet segítő alkalmazások gyorsabb (program)fordításával, a kreatív programcsomagok alacsonyabb renderelési időivel, és az általában véve magasabb képfrissítési sebességgel a játékok során.

Az új 8 magos Intel processzorral karöltve dolgozik az új RTX SUPER GPU sorozat, amely egészen az RTX 2080 SUPER-ig terjed. Az új RTX SUPER GPU széria akár 8 GB nagy sávszélességű GDDR6 memóriát és további ray tracing magokat tartalmaz, amelyek az eredeti RTX grafikus processzorokhoz képest akár 25%-os teljesítménynövekedést, valamint továbbfejlesztett valós idejű sugárkövetési teljesítményt tesznek lehetővé. 

Ezen új processzorok teljesítményének maximalizálása érdekében a Blade Pro 17 a hatékony hőelvezetést egy különleges párakamrás hűtővel, az ezt kiegészítő aktív hűtést pedig egy dupla ventilátoros rendszerrel biztosítja. Az ötletes kialakítás lehetővé teszi a tapasztalt felhasználók számára, hogy anélkül tolják ki a teljesítmény határát, hogy aggódniuk kellene a kellemetlen környezeti hőképződés vagy a magas zajszint miatt.

 

Asztali élmény, hordozható kialakításban

A Blade Pro 17 a Razer Blade termékcsaládon belül a legteljesebb csatlakozási lehetőségeket kínálja: az UHS-III SD kártyaolvasóval, az USB-C Thunderbolt 3 porttal, a HDMI 2.0B porttal, a 2,5 gigabites Ethernet porttal, valamint a Wi-Fi 6-tal a legjobban felszerelt asztali számítógépekkel is versenyre kel. Ezenkívül az USB-C portok vészhelyzetek esetére már támogatják a 20 V-os USB-C töltővel történő töltést is. A képernyő felső részén található beépített, HD felbontású webkamera lehetővé teszi a streamerek számára háttereik könnyed változtatását. A kamera emellett egy infravörös érzékelővel is rendelkezik, amely gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a Windows Hello-n keresztül.  

A HD webkamera és a széles port-választék mellett az új Blade Pro 17 egy frissített billentyűzettel is gazdagodott, amely egy megnövelt jobb Shift gombot, valamint félmagas navigációs billentyűket kapott - a billentyűnkénti Razer Chroma RGB háttérvilágítással egyetemben. Az új elrendezés egy tradicionálisabb billentyűzetkiosztást tükröz, amely összességében gyorsabb és hatékonyabb gépelési élményt ad. 

A Razer Blade családon belül a teljesítmény csúcsát képviselő Razer Blade Pro 17 a korábban kizárólag csak az asztali konfigurációkon elérhető erőt és csatlakozási lehetőségeket egy vékony és könnyű, 17 hüvelykes, bárhová elvihető házba csomagolja.

 

Árak és elérhetőség

A vadonatúj Razer Blade Pro 17 $2599,99 USD / 2899,99 € ajánlott fogyasztói árról indul, és még ebben a hónapban megvásárolható lesz a Razer.com webhelyen, valamint az Egyesült Államok és Kanada egyes viszonteladóin keresztül. A termék hamarosan megjelenik Európa, Kína, az ázsiai-csendes-óceáni térség és a Közel-Kelet egyes viszonteladóinak kínálatában.

Vissza