Hazánkba is megérkezett az LG G-széria legújabb tagja

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 29.

Már Magyarországon is kapható az LG Electronics (LG) legújabb okostelefonja, a G8s ThinQ. A készülék a gyártó felsőkategóriás G-szériájából ismert kiemelkedő és népszerű funkciókat kínálja új köntösben, elérhetőbb áron.

Az Euronics és az eMAG kínálatában is elérhető a G8s ThinQ okostelefon, amely az LG eddigi legfejlettebb mobilfunkcióival érkezett a hazai piacra. A dupla SIM-es kivitelben elérhető készülék formatervezési és technológiai szempontból is a csúcskategóriát képviseli.

Maximális biztonság

A világon elsőként az LG G8ThinQ-ban bemutatott Z kamera egy úgynevezett Time-of-Flight (ToF) szenzort használ, ami kényelmes és biztonságos biometrikus azonosítási lehetőséget kínál a felhasználóknak. A Hand ID funkció infravörös fény segítségével képes leolvasni felhasználója tenyerének érhálózatát, így az okostelefon feloldása sötétben ugyanolyan pontos, mint kedvező fényviszonyok mellett. Ugyanez a technológia dolgozik a szintén rendkívül gyors és pontos Face Unlock arcfelismerő funkciónál is: a kamera infravörös fény és 3D pontfelhők alkalmazásával azonosítja az arc kontúrjait és vonásait a feloldáshoz. A Z kamera futurisztikus funkciója az Air Motion, amely révén egyszerű kézmozdulatokkal adhatunk utasításokat a készüléknek anélkül, hogy hozzáérnénk a kijelzőhöz.

 

Tűpontos képek

Az G8s ThinQ három kamerát kapott, melyek együtt dolgoznak a tökéletes képek elkészítéséért. A mobil kivételes képességeit egy független német szervezet, az okostelefonok kamerarendszereinek vizsgálatára szakosodott VCX-Forum is elismerte, amely az eszközbe épített lencséket az iparág jelenlegi legjobbjai közé sorolta. A készülék előlapján egy normál látószögű lencse, valamint a Z kamera kapott helyet — mivel utóbbi az infravörös fény segítségével pontosan és gyorsan képes felmérni a távolságokat, részletesebb és nagyobb képmélységű szelfiket készíthetünk vele. A Spotlight funkció felismeri a felhasználó arcgörbületét, és olyan stúdiómegvilágítást szimulál a képen, amely professzionális minőséget és drámai hatást kölcsönöz a képeknek. A Video Depth Control segítségével a videofelvételek ún. bokeh-effektussal tehetők látványossá, amely fókuszban tartja a témát, miközben a hátteret finoman elmossa. Azok a felhasználók, akik eddig bosszankodtak a remegő videofelvételek miatt, az LG G8s ThinQ okostelefon Steady Cam funkciójával mostantól külön stabilizáló eszköz nélkül is tiszta felvételeket készíthetnek.

Strapabíró kivitel és rendszer

A Qualcomm Snapdragon 855 rendszerchippel, valamint a 6,2 hüvelykes FHD+ FullVision OLED (2248 x 1080) kijelzővel az LG G8s ThinQ bármilyen tartalom lejátszásakor megállja a helyét. A minőségi térhatású hangzásról a készülékbe épített sztereó hangszórók gondoskodnak, az okostelefon pedig emellett 3,5 mm-es jack csatlakozót és digitális-analóg átalakítót (DAC) kapott. Az okostelefon 6 GB RAM-ot és 128 GB belső tárhelyet kapott, teljesítette az IP68 víz- és porállósági és a MIL-STD 810G katonai szabványok megszerzéséhez szükséges teszteket, letisztult, 2.5D Corning Gorilla Glass üvegborítása pedig egyaránt kölcsönöz erős védelmet és kifinomult kinézetet, egyúttal kényelmes fogást a készüléknek.

 

Termékspecifikáció:

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 855
  • Kijelző: 6,2 hüvelykes, 18.7:9 arányú FHD+ OLED FullVision kijelző (2248 x 1080 felbontás)
  • Memória: 6 GB RAM / 128 GB tárhely
  • Kamera:
    –  Hátlapi: 13 MP-es szupernagylátószögű (F2.4 / 1.0μm / 137˚) / 12 MP-es normál látószögű (F1.8 / 1.4μm / 78˚) / 12 MP-es telefotó lencse (F2.6 / 1.0μm / 48˚)
    –  Előlapi: 8 MP-es normál látószögű (F1.9 / 1.12μm / 80˚) / Z Kamera (ToF-technológiával)
  • Akkumulátor: 3550 mAh
  • Operációs rendszer: Android 9.0 Pie
  • Méret: 155,3 x 76,6 x 7,99 mm
  • Súly: 181 g
  • Hálózat: 3G / 4G LTE-A
  • Kapcsolat: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 kompatibilis)
  • Biometrikus azonosítás: Érhálózat-leolvasó biometrikus szkenner (Hand ID) / Arcfelismerés / Ujjlenyomat-leolvasó
  • Színek: Mirror Black
  • Egyéb: Gesztusvezérlés / Sztereó hangszóró / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / IP68 víz- és porállóság / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0 gyorstöltés / MIL-STD 810G szabvány
Vissza