Autós rejtett kamera a Mio-tól

Kütyü Magazin - 2019. május 8.

Az autós navigációk és fedélzeti kamerák vezető gyártója, a Mio bemutatja a legújabb kameráit, a MiVue J sorozat tagjait. A diszkrét, kijelző nélküli design még jobb vezetési élményt nyújt: a kamera a visszapillantó tükör mögé helyezhető, így akadálytalan marad a kilátás. Az új Mio MiVue J85 és MiVue J60 kamerák első osztályú képminőséget nyújtanak (akár 2.5K QHD 1600p) és fejlett vezetésbiztonság-technológiával felszereltek. Sebességmérő-kamera figyelmezetéseket küldő GPS és fejlett gépjárművezetés támogató rendszer (ADAS) gondoskodik a biztonságos vezetésről, a beépített WIFI pedig lehetővé teszi, hogy azonnal másolatot készíthessünk a felvételekről, és a MiVue Pro alkalmazáson keresztül közvetlenül telefonra rögzíthessük a videókat. A WIFI-n keresztül elérhető OTA (Over-the-air) sebességmérő-kamera adatok és firmware frissítések pedig a készülékek teljes élettartama során ingyenesek!

Kiváló képminőség

Az új Mio MiVue J kamerák kristálytiszta felvételein minden részlet látszik, a nappali és az éjszakai videók egyaránt élesek. A MiVue J85-be épített prémium Sony STARVIS CMOS érzékelőt arra tervezték, hogy gyenge látási viszonyok között is kontrasztos és gazdag színskálájú felvételeket készítsen. A MiVue J85 rögzítési felbontása akár 2.5K QHD 1600p is lehet, 150°-os nagylátószögének és f1.8-as rekesznyílásának köszönhetően pedig minden apró részletet rögzít vezetés közben. A MiVue J60 Full HD 1080p felbontásban, 30fps mellett készíti a felvételeket, 150°-os nagylátószögű objektívvel.

Előtérben a biztonság

MiVue J sorozat fedélzeti kameráiba beépített GPS a sebesség- és helyadatokat rögzíti az utazás során. Az előre telepített, élettartamig frissülő sebességmérő-kamera adatok lehetővé teszik, hogy MiVue J készülékünk mindig emlékeztessen arra, éppen mennyivel hajthatunk. Beépített hangutasítások segítségével a MiVue J sorozat készülékei arról is tájékoztatnak, ha túl gyorsan megyünk és lassítanunk kell.

A MiVue J sorozat kamerái emellett előre telepített fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerrel segítik a vezetést. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCWS), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS), a Stop and Go mind abban segítenek, hogy biztonságosan elérjük úti célunkat. 

A beépített 3 tengelyes G-szenzor a hirtelen bekövetkező mozgásokat érzékeli. Amint váratlan eseményt észlel, automatikusan rögzíteni kezd egy védett fájlba, amely véletlenül sem törölhető. Így az esemény bekövetkezte után tudni fogjuk, hol keressük a felvételt.

Folyamatos kapcsolatban

Mind a MiVue J85, mind a MiVue J60 kamera beépített WIFI-vel érkezik és automatikusan csatlakozik az okostelefonhoz, hogy a MiVue Pro alkalmazáson keresztül hozzáférhessen a fedélzeti kamerán tárolt videofelvételekhez és másolatot készíthessen róluk. Gyorsan és egyszerűen áthelyezhetjük és átmásolhatjuk a felvételeinket, legyen szó az utazást megörökítő videóról vagy a biztosításhoz szükséges felvételekről. A WIFI OTA (Over-the-air) frissítéseknek köszönhetően a MiVue J sorozat fedélzeti kamerái mindig naprakészek.

Kiváló kompatibilitás

A Parkolási mód segítségével a MiVue J fedélzeti kamerák akkor is vigyáznak az autónkra, amikor épp nem ülünk a volánnál. Mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk kameránkhoz a SmartBox II kábelt, így ha valami vagy valaki túl közel jönne az autónkhoz, a felvétel azonnal elindulhat. A MiVue J85 a Mio MiVue A30 hátsó kamerával is összeköthető, így az utazás során 360 fokban rögzíthetjük az autó körül történteket.

 

Műszaki jellemzők

 

További részletek a MiVue J sorozat fedélzeti kameráiról az alábbi videókban találhatók:

Kulcsszavak: Mio, MiVue J, autóskamera
Vissza