Hangzásból jeles

Kütyü Magazin - 2019. április 3.

A Samsung bemutatta az új, Harman Kardon tanúsítvánnyal rendelkező HW-Q70R és HW-Q60R prémium hangprojektorait. A soundbarok Samsung Acoustic Beam technológiával és új, Adaptív Hang funkcióval érkeznek a jobb hangzás és a még okosabb csatlakoztathatóság érdekében. A Samsung Audio Lab és a Harman Kardon együttműködésével alkotott készülékek minden eddiginél okosabbak és lenyűgöző hangzást biztosítanak, így teremtenek valódi házimozi-élményt. A készülékek Magyarországon 2019 áprilisától érhetők el.

Az Adaptív Hang technológiának köszönhetően a HW-Q70R és a HW-Q60R hangprojektorok elemzik, hogy milyen típusú tartalom látható a televízión és ehhez alkalmazkodva, az adott jelenetnek leginkább megfelelő hangbeállításokat végzik el. A két soundbar automatikusan Adaptív Hang módra vált, amint érzékeli, hogy aktív MI (mesterséges intelligencia) módban bekapcsolt, 2019-es Samsung QLED TV készüléket csatlakoztattak hozzá.

„Az Adaptív Hang technológiának köszönhetően, amely nem pusztán megérti, de az adott jeleneteknek megfelelően optimalizálja is a hangot, a nézők minden műfajban a lehető legvalósághűbb hangzásban részesülnek – mondta el Jongsuk Chu, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke. – Az új Q szériás hangprojektorok hangzásának minőségét és formatervét szakértők alkották meg a még jobb házimozi-élmény érdekében.”

A HW-Q70R és a HW-Q60R készülékek a Samsung által szabadalmaztatott Acoustic Beam technológiával érkeznek, amely a hangprojektor tetején kialakított fel- és oldalirányokba sugárzó hangnyílások sorának segítségével hoz létre dinamikus és átható hangzást. Az új funkciónak köszönhetően a szoba minden zugát betölti a széles spektrumú, telt hangzás.

Annak érdekében, hogy a Q szériás hangprojektorok még egyszerűbben és intelligensebben illeszkedjenek a felhasználók életébe, a készülékek Bluetooth csatlakoztathatósággal érkeznek, így teszik még egyszerűbbé a magas minőségű zenehallgatást akár okostelefonról is.

A HW-Q70R hangprojektor Dolby Atmos hangzástechnikával és magával ragadó, 360 fokos DTS:X surround technológiával érkezik. Ezek korábban csak a Samsung olyan, csúcskategóriás hangprojektoraiban voltak elérhetők, mint a HW-N950 vagy a HW-N850. A HW-Q70R-nek köszönhetően a felhasználók megtapasztalhatják a teljes körű otthoni szórakoztatás élményét, amelyben a hang teljesen betölti a teret.

A HW-Q70R a Dolby Atmos és a DTS:X technológiáknak, valamint a vékony kialakításának és a mindössze 59 milliméteres magasságának köszönhetően tökéletes kiegészítője a QLED TV szériának. A házimozi-élményt a sorozathoz tökéletesen passzoló, külön megvásárolható kiegészítő, a Samsung SWA-8500 vezetéknélküli háttérsugárzó emeli még magasabb szintre. 

A Samsung új hangprojektorai Magyarországon 2019 áprilisától kerülnek a boltokba.

Vissza