Iparágvezető 8K és MicroLED TV fejlesztések a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2018. július 3.

A Samsung volt a házigazdája a második QLED és egyéb csúcstechnológiás kijelzők éves találkozójának (QLED & Advanced Displays Summit), amelyet Los Angelesben, a The London West Hollywood Hotelben rendeztek meg június 27. és 28. között. 

A találkozó bepillantást engedett a Samsung Quantum dot (QLED) kijelzőkkel kapcsolatos jövőbeli terveibe, a teljes 8K ökoszisztémára vonatkozó stratégiájába, a vállalat azon célkitűzésébe, hogy a MicroLED technológiát közelebb hozza a felhasználókhoz, illetve hogy a HDR-t a mozikban is meghonosítsa.

„A Samsung fennállása óta úttörő fejlesztéseivel és innovatív megoldásaival alapozta meg hírnevét a televíziós piacon – mondta el Jongsuk Chu, a Samsung Vizuális kijelző üzletágának alelnöke. – A 8K területén elért eredményeinkkel és a MicroLED technológiával ezt a hírnevet szeretnénk tovább erősíteni. A jövőbe mutató technológiákat a felhasználók számára is elérhetővé tesszük, valamint újabb fejlesztésekkel még tovább emeljük a vizuális élményt.” 

A QLED & Advanced Displays Summit a Samsung és az Insight Media, egy fejlett kijelzőkre szakosodott tanácsadó cég közös szervezésében valósult meg. A rendezvény alkalmával a Samsung fejlesztések széles skáláját demonstrálta a HDR10+ működésétől kezdve az automatikus színkalibráción át a 2018-as QLED termékportfolió beégés mentes megoldásáig.

Az eseményen résztvevő iparági szakértők és véleményvezérek a televíziós ipart érintő kihívásokról szóló izgalmas előadásokon, beszélgetéseken vettek részt. Mindezek mellett a QLED demók a Samsung azon irányú törekvését is szemléltették, hogy a felhasználói élmény érdekében a következő generációs fejlesztéseknek köszönhetően a legtöbbet hozza ki a HDR technológiából.

A konferencián a kijelző iparág jeles szakértői is részt vettek, többek között a MicroLED technológia elismert kutatói, a HDR moziélmény integrációjában specializált szakemberek, valamint a képfinomítási eszközök fejlesztői is. Az eseményen az alábbi szervezetek előadói és influenszerei fejtették ki nézeteiket a TV-technológiákat érintő legizgalmasabb kérdésekről: 

  • 8K Ecosystem: Insight Media, Panavision, Samsung Display Company, és a Display Supply Chain Consultants
  • Quantum Dots: Palomaki Consulting, Nanosys, Nanoco, és a Samsung Advanced Research Institute
  • Display and Mastering Tools: FF Pictures, Samsung Research America, Portrait Displays és a ColorFront
  • HDR Cinema: Samsung Research America, LightView és az MKPE Consulting
  • MicroLEDs: Fuzhou University, Samsung Electronics, Tesoro Scientific, PlayNitride, Sungkyunkwan University, JBD, Lumiode és az N-Tech Research

Bővebb információért a Samsung QLEDT TV-iről látogasson el a https://www.samsung.com/hu/tvs/qled-tv/highlights/ weboldalra!

Vissza