Megújult Dell és Alienware termékportfólió

Kütyü Magazin - 2018. április 15.

Az Alienware és a Dell hat új, nagy teljesítményű, Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező, számítógépes játékra fejlesztett laptopot jelentett be. 

Az új modellek az előző generációhoz képest komoly ugrást jelentő, nagy teljesítményű 8. generációs Intel Core processzorokra épülnek. A Dell továbbá megújította a játékra szánt laptopjainak termékcsaládját és bemutatta Dell G sorozatot, amely mindenkinek a legkiválóbb játékélményt nyújtja, és olyan játékosok igényeihez tervezték, akik számára a teljesítmény a legfontosabb.

Tovább erősítve a több mint tíz éves múltra visszatekintő jelenlétét az Esportban, az Alienware új együttműködéseket alakít ki az NBA-vel, a Miami HEAT-tel és a Misfits Gaminggel, a Team Liquiddel való együttműködését pedig az észak-amerikai esportok berkeiben eddig ismeretlen terepre viszi.

“Mi a számitógépes játékok világának nagykövetei vagyunk. Az Alienware innovációitól a legjobb játékosok és bajnokságok számára összeállított rendszereken keresztül a többek számára megfizethető G-sorozatig minden azért készül, hogy a lehető legtöbb játékos igényeinek megfeleljünk” – mondta Frank Azor, az Alienware és a Dell Gaming alelnöke.

Még jobb teljesítmény: Alienware 15 és 17, 8. generációs Intel Core processzorokkal

Az Alienware 15 és 17 laptopok akár 6 magos 8. generációs Intel Core i5, i7, és i9 processzorokkal is elérhetők, amelyek az akár 5,0 GHz-es túlhajtást is lehetővé teszik – az Alienware legerősebb laptopcsaládjának esetében most először. Az Alienware gépészeti szempontok alapján kialakított hűtési technológiája, az Alienware Cryo-Tech 2.0-s verziója az 50 százalékkal vékonyabb ventilátorlapátokkal és a processzoron található párarekesszel hatékonyabban képes hűteni a több magot, így a lehető legtöbbet hozza ki az Intel csúcsteljesítményű, rendkívül erős processzoraiból. Ezen úttörő innovációk fúziója mérhetően 10 százalékkal növeli az Alienware 15 és 17 laptopok teljesítményét, így sokkal gördülékenyebbé teszi az AAA kategóriás játékok és a VR élményét.

A legújabb laptopsorozatba beépítették az új generációs Alienware Command Centert is, így a játékosok gond nélkül élvezhetik a csúcsteljesítményt. Ez a 2018-as CES-en debütált egyszerű, mégis elegáns felhasználói felület a kezdő és a tapasztalt játékosoknak egyaránt segít abban, hogy az Alienware számítógépeket és perifériáit az egyéni játékigényeikhez optimalizálják, túlhajtsák és összehangolják. A további személyre szabhatóság érdekében a Command Center segítségével a játékosok maximális felügyeletet kapnak az Alienware 15 és 17 laptopok 13 programozható világítási zónája fölött, amelyek a teljes RGB színskálát és akár 16,8 millió színt támogatva több mint 80 kvadrillió világítási kombináció kialakítására képesek.

Új, erős, megfizethető és játékra kész: bemutatkozik a Dell G sorozat 

A Dell eltökélten kitart célja mellett, hogy játéktapasztalattól és pénzügyi háttértől függetlenül minden játékosnak lehetőségeket kínáljon, ezért bemutatta új számítógép-sorozatát, amellyel a folyamatosan fejlődő Gamer közösség legkülönbözőbb igényeit tudja kielégíteni. A három rendszert: A Dell G3 15 és 17, valamint a Dell G5 15 modelleket elegáns dizájn és energikus teljesítmény jellemzi. Az új Gaming laptopok NVIDIA GeForce GTX 10-es videokártya szériával, 8. generációs Intel Core processzorokkal, hőfelügyeleti megoldásokkal, intelligens tartalom-priorizáló szoftverrel, tükröződésmentes IPS-kijelzőkkel és egyéb kiegészítő funkciókkal rendelkeznek.

Dell G3 15 és 17 

  • A névből is jól láthatóan 15 és 17 hüvelykes kijelzővel rendelhető Dell G3 15 és 17 laptopok NVIDIA GeForce GTX 1050, vagy akár 1060-as Max-Q dedikált videokártyával, akár 8. generációs Intel Core i7 processzorokkal, dupla ventilátorral és dupla SSD meghajtóval is rendelhetők.
  • A laptop 2x2 WiFi-antennakialakítása nagyszerű vezeték nélküli teljesítményt nyújt, míg a SmartByte szoftver priorizálja a játék- és videótartalmakat, ezzel biztosítva azok gördülékenységét még nagy fájlok letöltése közben is.
  • Az elegáns, nagy teljesítmény inspirálta formatervű és selymes-matt felületű, karcsú, 22,7mm (15) / 25mm (17) vastagságú laptopok akár útközben is bármikor játékra készek.
  • A G3 15 jelenleg nem csak a Dell, de az egész iparág legvékonyabb elérhető Gaming laptopja.
  • A Dell G3 15 és 17 modellek elérhetőek fekete és kék színben.

 

Dell G5

  • Aki számára nem elég a G3 teljesítménye, a Dell G5 15 egy 25 mm vékony 15 hüvelykes gépházzal, erős NVIDIA GeForce GTX 1060 videokártyával és Max-Q technológiával biztosítja a szintlépést.
  • A rendszer 6 GB-nyi GDDR5 dedikált memóriával, akár 6 magos 8. generációs Intel Core processzorokkal (Core i7-tel), dupla ventilátorral és dupla SSD meghajtóval is rendelhető.
  • Az 1x1 hálózatkezelési beállítás (akár 2x2 beállítást is elbír) vagy a SmartByte szoftver megfelelően priorizálja a letöltéseket, ezzel biztosítja a gördülékeny játékot és streamelést. 
  • A melegedés és a zaj csökkentése érdekében a Dell laptopok olyan hűtési rendszerrel rendelkeznek, amely elöl szívja be és hátul fújja ki a meleg levegőt, ezzel biztosítja a játékosok kényelmét és a hosszabb ideig tartó játékot.
  • A Dell G5 15 modellhez elérhető az IPS UHD 4k kijelző, amellyel a játékosok még jobban belemerülhetnek a játékba.
  • A Dell G5 15 standard fekete és pekingvörös színekben kapható.

 

Az Alienware és az NBA áthidalja a kosárlabda és az esportrajongók közötti szakadékot: új NBA 2K liga

Az Alienware a játékosoknak szánt kínálatát és 11 évnyi esporttapasztalatát hozza az NBA új, professzionális esportbajnokságába, a közelgő NBA 2K ligába. Alienware és Dell hardvert használnak az élő stúdióélmény felépítéséhez az első olyan hivatalos esport ligában, amelyet egy profi sportliga szervez.

„Azért választottuk az Alienware-t kizárólagos hardverszállítónknak az NBA 2K bajnoki mérkőzéseire, mert szerettük volna, hogy játékosaink a lehető legjobb felületen tudjanak megmérkőzni egymással. A Dell ezt lehetővé teszi azzal, hogy biztosítja a leggyorsabb játékélményt a tehetséges versenyzőinknek, és közben felülmúlhatatlan látványt nyújt a szenvedélyes rajongók számára is” – mondta Brendan Donohue, az NBA 2K liga ügyvezető igazgatója. 

A Miami HEAT és a Misfits Gaming az Alienware-t választják

A Miami HEAT csapata és a Misfits Gaming esportszervezet nemrég bejelentette, hogy az Alienware technológiáit választják, hogy így biztosítsanak versenyelőnyt a csapataik számára. A Misfits játékosai Alienware hardvereket fognak használni az edzéshez és a streameléshez. A kiválasztott technológiák között szerepelnek az Alienware Aurora asztali számítógépek, az Alienware 15 laptopok, az AW2518H 240Hz kijelzők és különböző Alienware billentyűzet-egér kombinációk, amelyek így együtt világklasszis élményt biztosítanak.

„Izgatottan jelentjük be ezt a komoly megállapodást, melynek keretében az Alienware biztosítja a Misfits versenyzői számára a nagy teljesítményű számítógépeket és eszközöket a világszerte. Már nagyon várjuk a hosszútávú együttműködést” – mondta Ben Spoont, CEO, Misfits Gaming.

Az Alienware és a Team Liquid bemutatja a legelső esport edzőlétesítményt

Március 7-én nyílt meg a Team Liquid Alienware edzőterme, amely az első ilyen létesítmény Észak-Amerikában. Az idei CES-en mutatták be a 750 négyzetméteres, fejlett technológiákkal felszerelt helyet, amelyet a hagyományos atléták kiképző létesítményeinek mintájára alakítottak ki. Az edzőterem szolgál majd a Team Liquid főhadiszállásaként, amely több versenycsapatot is képes egyszerre kiszolgálni egy házon belüli szakáccsal, sportpszichológusokkal, táplálkozási szakemberekkel, edzőkkel és elemzőkkel. A Team Liquid több mint 40 fős személyzete és játékoscsapata fog nap mint nap együtt dolgozni ezen a Dell és Alienware technológiáira épülő munkaterületen.

Az Alienware és a Team Liquid egy második edzőközpont tervein is dolgozik, amelyet Hollandiában nyitnak meg 2018 végén, és a csapat európai főhadiszállása lesz.

HTC Vive Pro elérhető a Dell.com oldalon

A Dell az első és egyetlen olyan PC-szállító, aki a HTC VIVE VR headsetek felhasználói változatát forgalmazza. Ennek folytatásaként a Dell lett az egyik első forgalmazó, akinél megvásárolható a HTC VIVE Pro a Dell.com webhelyen, így a játékosok már minden VR eszközt egy helyről szerezhetnek be.

A Dell a felhasználók támogatásában is hozott újdonságot az hardverek mellé a Premium Support Plus szolgáltatással. Ez az első olyan ügyfélszolgálati rendszer, amely a SupportAssist technológiával proaktívan keresi a hibákat és előrejelzi a problémákat, még azok előfordulása előtt. Automatikusan írtja a vírusokat és optimalizálja a számítógép teljesítményét is. A Premium Support Plus elérhető a Dell G, XPS és Insipron szériáin és az Alienware rendszerein.

Vissza