Prémium képminőséget és változatos extrákat ígérnek az LG új IPS monitorai

Kütyü Magazin - 2018. január 4.

Az LG Electronics (LG) a 2018-as, Las Vegas-i CES-en mutatja be népszerű monitor portfóliójának legújabb tagjait, melyek a Nano IPS technológiával még élethűbb és élénkebb színvisszaadást biztosítanak. A vásárlók visszajelzéseit figyelembe véve az LG HDR600 támogatással és Thunderbolt 3 csatlakozóval egészítette ki a portfólió modelljei által kínált tulajdonságokat.

Az LG új, 32 colos UHD 4K monitora, a 32UK950 az első, amely az LG fejlett Nano IPS technológiájával kerül a piacra. A Nano IPS technológia lényege, hogy a kijelző LED izzóira helyezett nanométer nagyságú részecskék elnyelik a felesleges fényhullámokat, így a monitor intenzívebb és tisztább színeket képes megjeleníteni, valamint pontosabb és élethűbb képi élményt biztosít. A monitor a DCI-P3 színskála 98 százalékát képes megjeleníteni, mely teljesítmény a nagysikerű hollywoodi filmprodukcióknál használt monitorokra jellemző. A kijelző ideális választás lehet azoknak, akik számára fontos a kiváló színvisszaadás, hiszen a HDR600-nak köszönhetően a felhasználók nagy dinamikatartományban, 600 candela (cd/㎡) maximális fényerővel élvezhetik a színeket.

Az LG 32UK950 elsőként kínálja a Thunderbolt 3 típusú, kijelzőbe épített csatlakozót, amely támogatja a 4K daisy chain funkciót, így lehetővé teszi két 4K monitor összefűzését. A monitor olyan Thunderbolt 3 kompatibilis készülékekkel kapcsolható össze, mint például a Macbook Pro – mindezt egyetlen Thunderbolt 3 kábelen keresztül, töltőadapter vagy felesleges USB kábelek nélkül. Az LG 32UK950 Thunderbolt kábele egyszerre képes a 4K tartalmak és hangok átvitelére, de egy laptop töltését is ellátja 60 W-ig, így kevesebb bosszantó kábel nehezíti a munkát az asztalon. Gyönyörű Edge-ArcLine talpával és lenyűgöző, keskeny kávájú kialakításával az LG monitorja semmilyen más készülékhez nem hasonlítható, utóbbinak köszönhetően a kép szinte túlnyúlik a képernyőn.

Az LG egy másik felsőkategóriás monitorral is készül az idei CES-re: a 34 co-los, 5120x2160 pixeles, 5K felbontású UltraWide 34WK95U modell hatalmas kijelzőméretével és gyönyörű színeivel ejti ámulatba a látogatókat. Az LG legelső 21:9 5K UltraWide monitora olyan videoszerkesztők, fotósok, valamint szoftver- és alkalmazásfejlesztők számára készült, akiknek fontos, hogy munkájuk során több ablakot kezeljenek egy képernyőn.

A 34WK95U monitor szintén Nano IPS technológiával érkezik, fantasztikus szín-visszaadási képességeket és HDR600 támogatást kínálva a felhasználók számára. A kijelző Thunderbolt 3 csatlakozójával az 5K felbontású képi tartalmak 60 Hz-en, egyetlen kábellel vihetők át. A Thunderbolt 3 csatlakozó ideális az olyan felhasználók számára, akiknek fontos a gyors videó-, hang- és adatátvitel, de nem akarnak külön töltőkábellel bajlódni. Elegáns kialakításával, keskeny kávájú képernyőjével és a karcsú, ArcLine talpával a monitor kikapcsolt állapotban is vonzza a tekintetet.

„Havonta több száz órát töltünk monitorok előtt, mégsem jellemző, hogy a hatékonyabb munkavégzés érdekében újabb technológiára váltanánk” – mondta Chang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetője. „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a legjobb képernyőfelbontást és felhasználói élményt nyújtsuk az asztaloknál dolgozóknak – a most bemutatott prémium monitorok ennek jegyében készültek.”

Az LG a cég legújabb QHD gamer kijelzőjét, a 34GK950G monitort is bemutatja a szakkiállításon, amely egy szintén Nano IPS technológiával felszerelt, prémium képminőségű G-Sync technológiás készülék.

A 2018-as CES látogatói maguk is megismerkedhetnek a monitorokkal január 9. és 12. között, a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján.

Vissza