Dolby TrueHD hangtechnológia, elsőként a 2017-es LG OLED tévéken

Kütyü Magazin - 2017. december 4.

Az LG Electronics (LG) idei, piacvezető OLED televízióiba a piacon elsőként került Dolby Atmos rendszer, és a készülékek most újabb audioélménnyel lepik meg a vásárlókat. A kiemelkedő képminőséget nyújtó LG OLED tévéket ugyanis Dolby TrueHD veszteségmentes hangtechnológiával vértezik fel, amivel az LG új távlatokat nyit a televíziós hangzásban, és igazi moziélményt varázsol a nappaliba.

Az új veszteség- és tömörítésmentes hangzást novembertől egy letölthető szoftverfrissítéssel telepíthetik készülékükre az OLED TV tulajdonosok, hogy ugyanazt a Dolby TrueHD minőséget élvezhessék, amit a legújabb 4K UHD Blu-ray filmek gyártói biztosítanak. Az LG minden 2017-es OLED televíziójába Dolby AC-4 dekódert építettek, ami lehetővé teszi, hogy az LG tévék objektumalapú, következő generációs audioelemeket is képesek legyenek kezelni, és ezzel tökéletes háromdimenziós hangzást hozzanak létre. Az LG 2017-es prémium televíziói már most Dolby Vision kompatibilisek, így a nézők több mint 100 stúdióanyagot streamelhetnek kiváló minőségben.

A legújabb frissítés Codec MAT (Metadata-enhanced Audio Transmission: metaadat-kiterjeszésű audioátvitel) támogatást is tartalmaz, amely a kompatibilis, 2017-es LG OLED tévéken lehetővé teszi a Dolby TrueHD audio bit streamelést a konzol játékok használata közben. Akik a Dolby TrueHD hangzást teljes gazdagságában szeretnénk élvezni, azoknak érdemes egy kompatibilis hangprojektort csatlakoztatni a tévékészülékükhöz.

„Az LG OLED televízióival egyértelműen piacvezető pozíciót szereztünk a prémium szegmensben; készülékeink a legjobb választást jelentik azok számára, akik pontosan olyan minőségben szeretnék élvezni a tévés tartalmakat, ahogyan azt az alkotók eredetileg elképzelték” — mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. „Az LG a Dolby audio- és vizuális technológiáival a házimozizás új határait keresve minden korábbinál magasabb színvonalú tévés élményt ígér a nézőknek.”

A 2017-es LG OLED tévék tulajdonosai az erre a célra kifejlesztett Dolby Access alkalmazással egyszerre élvezhetik a Dolby Vision és a Dolby Atmos nyújtotta minőséget. Az alkalmazás egyelőre a legnagyobb piacokon tölthető le, de minden hónapban további 10 ország számára válik elérhetővé. Legyen szó utazásról, sportról vagy művészetről, az alkalmazás számos tartalmat kínál az egész családnak.

Vissza