A Telekom bevezeti a piacon legnagyobb, 2 Gbit/s sebességű otthoni netcsomagját

Kütyü Magazin - 2017. október 31.

A hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom teszi hozzáférhetővé lakossági ügyfeleinek a piacon ma elérhető legnagyobb internetes csomagot: november 1-től az optikával fedett területein bevezeti a 2000 Mbit/s (=2Gbit/s) sebességű otthoni internetcsomagját, amely több eszköz egyidejű csatlakoztatása esetén - például családi használatban - megduplázza a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélességet. 

A Telekom tavaly novemberben vezette be az 1000 Mbit/s sebességű otthoni internetcsomagját, amely várakozáson felül teljesített az első évben, a szolgáltató optikával lefedett területén az ügyfelek jelentős része ezt a sebességet választja. Ez jól bizonyítja, hogy van olyan célcsoport, amely számára már most fontos a gigabites sebesség elérése. Ennek oka lehet, hogy míg pár évvel ezelőtt még jellemzően csak egy-két eszköz csatlakozott háztartásonként a világhálóhoz, manapság már számítógépekből, tabletekből, okostelefonokból és egyéb kütyükből álló „robotsereg” osztozik párhuzamosan az otthoni sávszélességen. Az okos eszközök terjedésével, otthoni használatával a sávszélesség egyre inkább fontos tényezővé válik. A 2 gigás ajánlat a ma Magyarországon elérhető legnagyobb otthoni csomag, ami biztosítja a család számára, hogy ne kelljen választani online játék, felhőben történő munkavégzés és HD minőségben történő online filmnézés között.

A Magyar Telekom az elmúlt években jelentős forrásokat fordított vezetékes hálózata fejlesztésére. Amellett, hogy szélessávú otthoni szolgáltatásai így egyre több helyen elérhetők, az alkalmazott technológiák magukkal hozták a megállíthatatlanul növekvő sebességet is. A vállalat 2015 tavaszán kezdett intenzív hálózatfejlesztésbe saját forrásokra támaszkodva, amelynek köszönhetően mára több mint 2,9 millió háztartást ér el Telekom legalább nagysebeségű, szélessávú hálózata. Ebből több mint 760 ezer háztartásban gigabit-képes optika áll rendelkezésre, számukra érhető el novembertől a 2000 Mbit/s sebességű, „Otthoni Internet 2000” elnevezésű csomag*.  

A gigás sebességhez a csomag részeként a jelenlegi leggyorsabb technológián alapuló, gigabit-képes wifi-routert biztosít a Telekom. A 2000 Mbit/s letöltési sebességet a hálózathoz párhuzamosan kapcsolódó eszközök (pl. notebook, tablet, okostelefon) együttesen tudják elérni. Emellett különösen a feltöltésnél érzékelhető majd komoly változás, mert a csomagban foglalt feltöltési sebesség is jelentős, 500 Mbit/s. 

A csomag két másik otthoni szolgáltatás mellé már 11.631 Ft havidíjjal megrendelhető határozatlan időre. Egy év hűség vállalása esetén promóciós havidíj-kedvezmény, készülékvásárlás és két éves hűség vállalása esetén készülék-kedvezmény jár, amely már mobilkészülékre is felhasználható. A csomag a Magenta 1 kedvezményrendszerbe bevonható. 

További részletek november 1-től a https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni oldalon. 

________________

*Az Otthoni Internet 2000 díjcsomag esetében a kínált letöltési sebesség 2000 Mbit/s, a kínált feltöltési sebesség 500 Mbit/s. A garantált letöltési sebesség 300 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbit/s. A maximális letöltési sebesség több eszköz egyidejű használatával érhető el.

Vissza