Átvágni a káoszon Tokióban

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 13.

Exkluzív fotósorozattal a lengyel utazó fényképész Lukasz Palka örökítette meg Tokió – a világ legnagyobb városa és a Nikon szülőhelye – lényegét, átvágva a káoszon, hogy azokra az elemekre koncentráljon, amelyek olyan különlegessé teszik ezt a várost.  

Mivel a Nikon idén ünnepeli fennállásának 100. évfordulóját*, a képek a Nikon sokoldalú zoom és telefotó objektívjeinek azon képességeit mutatja be, hogy kétségeket kizáróan emelnek ki bizonyos részleteket. Az utazó fényképészek számára ideális NIKKOR objektívekkel Lukasz gyönyörű képeket készített, melyek a nyugalmas pillanatokat ragadják ki a Nikon szülővárosának káoszából. A neonfényben úszó éjszakai élet, a hagyományok és modernitás semmihez sem hasonlítható egyensúlya, valamint a lenyűgöző városkép teszi Tokiót vonzó és szerencsés tereppé a fényképészek számára. 

A sorozat képei rengeteg témát megörökítenek a sibujai gyalogosátkelő tömegétől a Mori torony tetejéig, a buddhista szerzetesektől Tokió éjszakai életéig.

Lukasz a képsorozatot D5, D500 és D7500 fényképezőgépekkel, valamint a következő NIKKOR objektívekkel készítette: 

  • AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: Rendkívül kompakt „kiránduló” objektív, ami ideális, ha kis csomaggal szeretnénk utazni, de nem akarjuk feláldozni a képminőséget, vagy hogy számos perspektívából örökítsünk meg egy témát. A Nikon rázkódáscsökkentő rendszerével az objektív még kézben tartva, a tartomány szuper telefotó felőli végén is éles képeket készít
  • AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: Kompakt és sokoldalú, az 5-szörös zoom objektív kimagaslóan éles képeket készít, még gyenge fénynél is. A Nanokristály bevonat jelentősen csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket
  • AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: A hatékony FX zoom objektív sokoldalú, nagy látószögűtől zoomos telefotóig terjedő tartományával ultranagy 10,7-szeres zoomot és 28 – 300 mm-es gyújtótávolságot kínál, ami könnyedén lefedi a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat, és ideálissá teszi utazó fényképészeknek, akik maximális minőségre vágynak minimális felszereléssel
  • AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: Ez a nagy teljesítményű telefotó zoom objektív ideális FX formátumú tükörreflexes fényképezőgépekhez, széles gyújtótávolság-tartományt biztosít, ami ideális tájképek készítéséhez. Tartalmazza a Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszerét is, amely akár négy lépésközzel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi, így kézben tartott fényképezőgéppel is stabil képeket készíthetünk

Így mesélt élményeiről Lukasz Palka: „Utazó fényképészként robusztus és sokoldalú eszközöket keresek, hogy rengeteg féle képet készíthessek csak egy fényképezőgép vázzal és objektívvel. Tokió rengeteg lehetséges témát kínál, és a fényképezéshez használt négy objektívvel átláthattam eme nagyszerű város káoszán, és kiemelhettem azokat a fontos elemeket, amik annyira különlegessé teszik. Az elkészült képek a szenvedélyemet tükrözik: más szemszögből adni betekintést az ikonikus metropolisz életébe.”

Ha egy fényképészt megihletett az „Átvágni a káoszon” sorozat, és szeretne a következő útja során kísérletezni, vagy szeretné fejleszteni fényképészi kvalitásait, annak nyújt segítséget a Nikon sokoldalú zoom objektívjeire vonatkozó innen elérhető pénzvisszafizetési promóciója.

Videó 

Ezekben a praktikus videókban megnézheti, hogyan használhatóak a Nikon sokoldalú zoom NIKKOR objektívjei: 

https://youtu.be/PI6WGagnMAc

https://youtu.be/wnTgsj5i28Q

https://youtu.be/H17J4QabrXg

https://youtu.be/DovhQiGGyQs

A felszerelés

Lukasz Palka az alábbi Nikon eszközöket használta a fényképezéshez:

A fényképész

Lukasz Palka Lengyelországban született, az Egyesült Államokban nevelkedett, és 2008. óta Japánban él. Díjnyertes fényképész, szakterülete a tokiói metropolisz rengeteg oldalának megörökítése; lakói, infrastruktúrája, és a város utcáin kibontakozó végtelen számú történet. Az japán székhelyű EYExplore Inc. társalapítója, mely vállalat fotós kalandokat és oktatásokat tart Tokióban, Kiotóban és Oszakában. 

Fényképeinek egyetlen célja van: személyes portrét készíteni egy nagyszerű városról. https://www.lkazphoto.com/

Vissza