A Samsung 2017-es QLED TV termékcsaládja megkapta az UHD Alliance Premium minősítést

Kütyü Magazin - 2017. március 22.

A Samsung Electronics 2017-es QLED TV termékcsaládja megkapta az UHD Alliance (UHDA) ipari szövetség ULTRA HD PREMIUM minősítését. A tanúsítvány kiterjed a teljes 2017-es QLED TV termékcsaládra, beleértve a Q9, a Q8 és a Q7 modelleket is.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk az UHD Alliance jóváhagyási pecsétjét” – nyilatkozta MS Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke. – „Büszkék vagyunk rá, hogy a 2017-es QLED TV termékcsaláddal továbbra is prémium Ultra HD szórakoztatási élményt biztosíthatunk az ügyfeleink számára a saját otthonukban.”

Az UHDA szövetség ULTRA HD PREMIUM emblémája azokat a termékeket és szolgáltatásokat jelöli, amelyek megfelelnek a 4K felbontású megjelenítésre, a nagy dinamikatartományra (high-dynamic range, HDR) és a széles színtartományra vonatkozó legszigorúbb követelményeknek, vagy túl is szárnyalják azokat. Ezek a specifikációk lehetővé teszik, hogy a televíziók és az olyan további külső eszközök, mint például az UHD Blu-ray lejátszók a lehető leggazdagabb formában játsszák le a tartalmakat, így a felhasználóknak az elképzelhető legélethűbb élményben legyen részük a saját nappalijukban.

A 2017-es CES-en bemutatott QLED TV termékcsalád a DCI-P3 színtér pontos megjelenítésével, illetve a Samsung által világelsőként kínált 100%-os színgazdagság elérésével drámai előrelépést jelent a színhűség tekintetében. Ez röviden azt jelenti, hogy a Samsung QLED televíziói bármely színt képesek tetszőleges fényerősség mellett megjeleníteni, így – mivel a QLED legnagyobb fényereje mellett a legapróbb eltérések is láthatóvá válnak – a készülékek túlteljesítik az UHDA követelményeit. Ez a forradalmi előrelépés az újféle fémötvözetű Quantum dot technológia bevezetésének köszönhető, amelynek köszönhetően a Samsung televíziói képesek egy minden eddiginél részletgazdagabb és szélesebb színtartomány megjelenítésére. Mivel a képminőség a világ minden táján elsődleges fogyasztói szempont, a Samsung 2017-es QLED televíziói újabb mérföldkövet jelentenek az otthoni szórakoztatás történetében.

Az UHDA nemzetközi koalíció több mint ötven iparági tagot – vezető filmstúdiókat, műszaki cikkek gyártókat és a tartalomforgalmazókat – számlál. A szövetség azzal a céllal jött létre, hogy támogassa és népszerűsítse az Ultra HD technológia előnyeit és az Ultra HD ökoszisztémákat. Feladata, hogy segítséget nyújtson a vásárlóknak egy minden igényt kielégítő, felső kategóriás otthoni UHD-ökoszisztéma kialakításában. A prémium kategóriás UHD-készülékek és -tartalmak egyértelmű jelöléssel rendelkeznek, hogy a felhasználók könnyedén felismerhessék őket az üzletekben. Az UHDA szövetséggel kapcsolatos további információkat a következő weboldalon talál: http://www.uhdalliance.org/

Vissza