Már csak párat kell aludni a Red Bull Mind Gamers szabadulószoba-VB-ig

Kütyü Magazin - 2017. március 8.

Indul a visszaszámlálás a szabadulószoba világbajnokságig, amelyet hagyományteremtő jelleggel idén először rendez meg a Red Bull Mind Gamers. 

A játékban részt vevő 22 ország legjobbjait megmérkőztető VB otthona Budapest lesz, így a világ top „szabadulóművészei” – Amerikától Ázsiáig – egyenesen fővárosunkba érkeznek 2017. március 25-én. Hazánk csapata, az RRR négyfős banda bizakodó, de számít a szurkolásunkra a világraszóló rendezvényen.

11 perc 51 másodperces idejükkel nyerték a középdöntőt, így az RRR a kiválasztott team, akik részt vehetnek a Red Bull Mind Gamers szabadulószoba világbajnokságon. „Szerintem a csapatmunkának köszönhetjük, hogy mi jutottunk a döntőbe. Mostanra szinte már belelátunk egymás fejébe. Mindnyájan logikusan gondolkodunk, szeretjük a rejtvényeket és a számítógépes játékokat. És ami a legfontosabb a VB-re készülésünkben, hogy nem versengésként, hanem szórakozásként fogjuk fel. Persze, azért nagyon szeretnénk nyerni. Ehhez valószínűleg gyors alkalmazkodásra, reflexre, logikára és csapatmunkára lesz szükség. Ez mind meg is van bennünk, úgyhogy meglátjuk, mire leszünk képesek, de bizakodóak vagyunk” - mondta a négy gyerekkori jóbarátból álló csapat alapító tagja, Benkő Ádám.

Pár éve alakították ki az első szabadulószobákat, a siker rögtön jött és azóta is tart - pláne Magyarországon. Hazánk mára a szabadulószobák mekkájává vált, magyarok és külföldiek egyaránt látogatják rendszeresen a különböző témakörökre épülő, a játékosok logikai és ügyességi képességeit túráztató, rejtélyes helyiségeket. A műfaj legnagyobb szakértője szerint viszont mégsem beszélhetünk újdonságról. 

„A szabadulószobákat nem most találták fel. Igazából csak összeolvasztják, továbbfejlesztik és valós térbe helyezik számos más játék különböző típusait, mint például a point and click, vagy épp az élőszereplős játékokat, valamint a kísértetházakat, a televíziós valóságprogramokat és a puzzle kreatív változatait. Ha felismerjük, hogy a szabadulószobák tulajdonképpen a már régóta meglévő játékok evolúciójaként felfoghatók, megannyi ötletet vehetünk át a jól bevált és jól ismert játékokból, hogy azok legjobb tulajdonságait, legizgalmasabb részleteit felhasználva igazán kreatív, lebilincselő és különleges, és persze minél komplexebb szabadulószobákat alkothassunk meg” – mondta a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Because Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson.

„Hatalmas és összetett gárda dolgozik azon, hogy méltó és egészen rendhagyó helyszínt állítsunk össze a világbajnokságon résztvevőknek. Képzett, tehetséges és lelkes szakértők, játékfejlesztők összehangolt és profi csapatmunkája segítségével fognak megvalósulni az álmok egy minden képzeletet felülmúló szabadulószobában” – tette hozzá a szabadulószoba kivitelezése kapcsán Cseh Gábor, a szabaduló szobákat tervező és üzemeltető Fox in a Box vezetője.  

A Red Bull TV exkluzív élő adásán keresztül mindannyian drukkolhatunk majd hazánk legjobbjainak 2017. március 25-én, a VB napján. 

Menetrend:

A Mission: Unlock Világbajnokság az elődöntőkkel kezdődik 2017. március 23-24-én csütörtökön és pénteken. A két nyertes team csap össze a világbajnoki címért március 25-én szombaton.

Közvetítés:

A Mission: Unlock Enoch Világbajnokságot élőben közvetíti a Red Bull TV 2017. március 25-én szombaton este 8 órakor. A közvetítés ezeken az eszközökön keresztül lesz megtekinthető: http://www.redbull.tv/apps 

Résztvevő országok: 

Magyarország, Ausztria, Azerbajdzsán, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Litvánia, Oman, Norvégia, Románia, Oroszország, Szingapúr, Dél-Korea, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok

További részletek: 

www.redbullmindgamers.com, www.facebook.com/redbullmindgamers, www.twitter.com/redbullmindgame

Vissza