LG G6: mérföldkő a modern ipari formatervezésben

Kütyü Magazin - 2017. február 24.

„A tökéletes forma és az okos funkcionalitás egyesül egy kitűnő felhasználói élményt nyújtó telefonban” — így nyilatkozott az LG e héten debütáló G6 okostelefonjáról Torsten Valeur, a világhírű dán formatervező, akinek nemrég alkalma volt közelebbről is megismerkedni az új készülékkel.

Torsten Valeur, a dán David Lewis Designers vezetője, az iF Design és a Good Design díj mellett számos egyéb iparági elismerés birtokosa, megosztotta a nyilvánossággal véleményét a napokban bemutatkozó LG G6 telefonról. Valeur szerint azzal, hogy az újdonság formavilágában a letisztult szépségre és csak a lényegre koncentrál, a készülék a kompakt egyszerűség és erő érzését sugallja. Ahogy fogalmaz, a tökéletes ipari formatervezés titka, hogy nem csak az esztétikumot tartja szem előtt, de a felhasználók szempontjait is maradéktalanul érvényesíti — akárcsak a G6, melynek minden felesleges elemet nélkülöző FullVision képernyője természetesen vonzza magára a tekintetet. 

A G6 a letisztult minimalizmust képviseli, így tökéletesen simul a kezünkbe. A készülék finoman megmunkált matt felületű fémkerete szilárdságot kölcsönöz telefonnak, a hátlap pedig tökéletesen sima, még a kamera sem emelkedik ki belőle. Valeur külön kihangsúlyozta, hogy az LG G6 ergonomikus, fogása biztos, így egy kézzel is könnyen kezelhető.  

„Biztos vagyok benne, hogy amikor a felhasználók kézbe veszik a telefont, megforgatják és eljátszanak vele, érezni fogják mindazt a belefektetett aprólékos munkát és odafigyelést, amit a dizájn apró részletei tükröznek” — fogalmazott a formatervező. 

Vissza