Európában is bemutatkoztak az LG 2017-es OLED és nanocellás SUPER UHD tévéi

Kütyü Magazin - 2017. február 16.

Az LG Electronics (LG) Európában először a görögországi Heraklionban mutatta be a Las Vegasi CES-en januárban leleplezett új csúcskategóriás tévékészülékeit. Az InnoFest Europe kiállításon megtekinthető termékek közül az OLED55C7V típusú OLED és az SJ850V típusú SUPER UHD televízió hamarosan a hazai boltokba is megérkezik.

Az LG a Las Vegas-i CES-en felvonultatott újdonságok legjavát mutatta be a héten megrendezett krétai InnoFest kiállításon, ahol néhány termék európai és magyarországi bevezetésének időpontját is felfedték. Az esemény főszereplői a vállalat új tévéi voltak: többek között a 45 díjjal jutalmazott, LG SIGNATURE OLED TV W sorozat és a nanocellás LG SUPER UHD televíziók. 

Új OLED család: tökéletes kép, karcsú vonalak

Az LG 2017-es, tíz különféle modellből álló OLED TV termékpalettáját a páratlan színhűség és a rendkívül széles színskála jellemzi. A bemutatott termékcsalád a Pixel Dimming technológiára épül, amely fényszivárgás nélkül képes a tökéletes fekete megjelenítésére, így végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd színárnyalat visszaadása mellett. A színek élénk ragyogásáról az ULTRA Luminance technológia gondoskodik, amely a tévézéshez a lehető legnagyobb fényerőt garantálja. A készülékek Active HDR funkciójuk révén még látványosabban és több árnyalattal tudják megjeleníteni a következő generációs HDR tartalmakat. A termékcsalád tagjai egyszerre nyújtanak élvonalbeli képalkotási- és hangtechnológiát a Dolby Vision és a Dolby Atmos megoldásaival. 

Az új modellek közül a B7 és C7 sorozat készülékeinek közös jellemzője a papírvékony formaterv, míg az E7 és a G7 sorozatot a Picture-on-Glass dizájn teszi különlegessé. A család zászlóshajója a 2017-es CES legjobb innovációjának járó díjat elnyerő, mindössze 2,57 mm vékony, 77 colos képátlójú LG SIGNATURE OLED W7. A tévé Picture-on-Wall kialakítással készült, azaz panelje mágneses tartókkal résmentesen rögzíthető a falra. Az új csúcskészülékből a fejlesztők minden felesleges elemet száműztek, így szinte semmiben sem emlékeztet egy hagyományos televízióra: a tévé gyakorlatilag egy gyönyörű, karcsú lap, amelyet egyetlen mozdulattal simíthatunk a falra.

Fontos hír, hogy az új OLED készülékek közül az 55OLEDC7V modell március végétől már Magyarországon is kapható, és hamarosan követik a termék-család további tagjai is. A készülék a többi 2017-es termékhez hasonlóan az LG intuitív webOS okostévés platformjának legújabb változatával, a 3.5 verzióval érkezik a hazai piacra.

A tévézés új iránya: nanocellás SUPER UHD tévék

Az InnoFestre a legújabb generációs, nanocellás LG SUPER UHD tévéit is elhozta az LG. A hozzávetőlegesen egy nanométer átmérőjű részecskékből építkező nanocellás LCD képernyők finom színárnyalatokkal és gazdag tónusokkal adják vissza a valóság minden részletét. A nanocellák a fény felesleges hullámhosszainak elnyelésével további tónusokkal gazdagítják a képernyő színeit. Az LG új LCD tévéi e fényelnyelő képesség révén sokkal pontosabban adják vissza a színeket, így minden színárnyalat a tartalom előállítójának szándéka szerint jelenik meg a képernyőn. A készülékeken tökéletesen jelennek meg a nagyfelbontású filmek: akár szemből, akár 60 fokos szögből nézzük a tévét, a nanocellás panelnek köszönhetően pedig mindig élethű, konzisztens színeket kapunk. 

Ez a termékcsalád is megkapta a Dolby Visionnel ellátott Active HDR technológiát, így a nézők a csúcsminőségű HDR tartalmak és formátumok legszélesebb kínálatából válogathatnak. Mindez a legújabb intuitív webOS okostévé-platformmal, erőteljes hangzással, vékony képernyővel és szemet gyönyörködtető dizájnnal egészül ki, így a készülékek minden felhasználói igényt kielégítenek. Az új termékcsalád egyik zászlóshajója, az SJ850V modell már március végétől a hazai boltokban is kapható.

Vissza