A Minecraft: Education Edition első verziója a színen

Kütyü Magazin - 2016. június 10.

A mai naptól szeptember elejéig ingyenesen elérhető a Microsoft Minecraft: Education Edition első változata pedagógusok számára. A most bemutatott változat fejlesztésekor figyelembe vették a tanulói és oktatói visszajelzéseket, ami hozzájárul a felhasználói élmény tökéletesítéséhez.

A diákokért vállalt elkötelezettség jegyében ma elindult a Microsoft Minecraft: Education Edition kampánya oktatók számára. A kampány részeként a Minecraft: Education Edition első verziója a nyár végéig ingyenesen elérhető a pedagógusok számára, akik így időben feltérképezhetik a szoftverben rejlő lehetőségeket.

 

 

 

A program béta verzióját májusban indította el a Microsoft: a tesztváltozatra a világ 26 országának több mint száz iskolájából összesen 2000 tanulói és oktatói visszajelzés érkezett, ami hozzásegítette a fejlesztőket a felhasználói élmény kiteljesítéséhez. 

Mindezek eredményeként a program legfrissebb változata már számos, a tesztközönség által kulcsfontosságúnak ítélt elemmel rendelkezik, mint például a tantermi együttműködés, nem-játékos karakterek, valamint olyan kamera- és portfólióelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a diákok pillanatfelvételeket készítsenek a munkájukról, dokumentálva a feladatok előrehaladását. 

A Microsoft emellett frissített oktatási anyagokat és tanterveket is közzétett, amelyek segítségével az oktatók gyorsan elsajátíthatják a Minecraft: Education Edition használatát. A mintaórák különböző témák és korcsoportok széles skáláját fedik le, eljutva egészen olyan témákig, mint a várostervezés vagy a környezettudatosság.

További részletek az education.minecraft.net weboldalon találhatóak.

 

Vissza