Már nem csak a mobilok biztonságáról gondoskodik a Samsung Knox

Kütyü Magazin - 2016. április 28.

A Samsung kiterjeszti a Knox rendszerét: egy olyan üzleti céleszköz-csomagot hoz létre, amely túlmutat a mobilos kereteken

Kibővül a Samsung Knox, a gyártó díjnyertes, magas védelmi fokozatú biztonsági platformja: a gyártó mostantól olyan innovatív és intuitív üzleti céleszköz-készletet kínál, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a segítségével a felhasználók a legkényelmesebben dolgozhassanak. Az új Samsung Knox kitör a mobilos keretek közül, így válik a Samsung összes vállalati megoldásának és szolgáltatásának az alapjává.

 „A biztonság soha nem volt még ennyire fontos, hiszen egyre közelebb kerülünk egy olyan világhoz, ahol minden készülék egymáshoz van kapcsolva” – mondta DJ Koh, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletágának elnöke. „A Samsung Knox egy elismert mobilbiztonsági platform, amely több jelentős állami tanúsítványt is kiérdemelt már. Azzal, hogy ez a felület válik az összes megoldás és szolgáltatás alapjává, egy olyan hatékony infrastruktúra jön létre, ami tovább növeli a Samsung vállalati rendszerek iránti elkötelezettségét.” 

Még több eszközre kiterjedő kompatibilitás

A Samsung Knox bővítésének egyik fontos lépése, hogy a zászlóshajó és a középkategóriás eszközök biztonságára egyaránt kiterjed majd, beleértve egyes okostelefonokat és a táblagépeket is. Emellett a Samsung Knox elérhető a viselhető eszközökön, mint például a Samsung Gear S2-n. Ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal több Samsung készüléktulajdonos használhatja majd a Samsung Knox védelmi szolgáltatásait. 

Platformbővítés az átjárhatóság növeléséhez

A Samsung Knox több platformos átjárhatóságot tesz lehetővé a meglévő informatikai eszközök között. A gyártó átjárhatóság melletti elköteleződése az Android operációs rendszeren túl immár a Samsung Tizen operációs rendszerre is kiterjed. Emellett a Samsung Knox a nyílt API-k és SDK-k révén zökkenőmentesen működik együtt az IoT (Internet of Things) megoldásokkal is. Ezen felül a Knox rendszert világszerte több mint 120 vállalati mobilkezelő (EMM) szolgáltató is támogatja, illetve kompatibilis az összes népszerű egyszeri bejelentkezési (SSO) és virtuális magánhálózati (VPN) megoldással, így a korábbi vállalati informatikai beruházások továbbra is használhatóak. 

Több mint biztonság – a mobilon túl is

2013-as bevezetése óta a Samsung Knox egy megbízható és erős mobilbiztonsági platformmá vált. Minden szempontból – így hardveres és szoftveres szinten is - védi a készülékeket, és gondoskodik az alkalmazások biztonságáról is. A jelenlegi fejlesztéseknek köszönhetően pedig a Samsung összes vállalati megoldása és szolgáltatása is a Samsung Knox platformra épül, beleértve az egészségügyi, autóipari, pénzügyi és egyéb szegmenseket is. 

„A Samsung Knox segítségével hatékonyabb megoldást kínálhatunk ügyfeleinknek biztonságuk és termelékenységük növeléséhez” – mondta Robert Schukai, a Thomson Reuters alkalmazott innováció területének vezetője. – „A Samsunggal együttműködve arra ösztönözzük az embereket, hogy felismerjék az összefüggéseket, információhoz jussanak és megalapozott döntéseket hozhassanak, így ki tudjuk használni a hálózatba kapcsolt világ előnyeit.  A Samsung Knox lényegében az összekapcsolt jövőt hozza el számunkra.”

Vissza