Második alkalommal uralkodott el a Chaos a fejlesztők között

Kütyü Magazin, 2018. október 4. 12:43

Második alkalommal uralkodott el a Chaos a fejlesztők között Laptopok a kézben, ujjak a billentyűzeten, szárnyaló kreativitás és kitartó csapatmunka a legvégsőkig - így születtek meg az idei ChaosStack feladatainak megoldásai közel 10 óra leforgása alatt.

50 lelkes versenyző gyűlt össze szeptember 29-én, Budapesten, a DXC Technology irodájában, hogy próbára tehessék magukat a legkülönbözőbb fejlesztői területeken. Nem volt könnyű helytállni, hiszen a versenyzőknek összesen 11 db feladatot kellett megoldania, érintve olyan területeket mint a vizualizáció, devops, algoritmusok, social engineering, data analytics, architektúra, vagy a gépi látás. Megérte azonban kitartóan dolgozni, mert az értékes szakmai tapasztalaton, új kapcsolatokon és a szórakoztató kihívásokon túl összesen 500.000 Ft talált gazdára a dobogósok között.

“A verseny nagyon kellemes meglepetés volt a szokásos hackathonokhoz képest, jó élmény volt magunkat ennyire sokszínű témákban ilyen rövid idő alatt kipróbálni.” - mondta Tamás, a verseny egyik résztvevője.

A ChaosStack fejlesztő verseny egy igazán egyedi kezdeményezés a hazai IT-s versenyek között. A hagyományos algoritmus elméleti versenyek kereteiből kitörve a ChaosStack célja, hogy a szigorú értelemben vett szakmai tudás mellett olyan képességeket is próbára tegyen a verseny során, mint a mérnöki problémamegoldás vagy a csapatmunka. Egy jó fejlesztő kitartó, képes komplex problémákat értelmezni és alkalmazkodik a rendelkezésre álló erőforrásokhoz, valamint az egyéb, ügyfél specifikus megkötésekhez is. A ChaosStack győztesei és résztvevői is olyan fejlesztők, akik komfortosan mozognak a valós piaci közegben, készségeiket képesek a mindennapi életben is felhasználni, ezzel jelentős üzleti értéket teremtve.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a versenyzők olyan elismert piaci szereplők által összeállított feladatokon dolgozhattak, mint a Nokia , a Bosch , az Accenture , az OTP Bank , a Graphisoft , az MSCI , és a United Consult .

A versenyt támogató cégek nemcsak kihívásokkal, de szakmai mentorokkal is képviseltették magukat. Az itt kialakult beszélgetésekből rengeteget tanultak a résztvevők, és a mentorok is: közvetlenül ismerkedtek meg a fiatal szakmabeliekkel, és motivációikkal, míg a versenyzők betekintést nyertek a vezető piaci cégek működésébe és cégkultúrájába.

“A feladatok száma és sokszínűsége tette a versenyt igazi kihívássá, a csapatok és mentorok vibráló tanácskozásai pedig jó hangulattal töltötték meg a helyszínt. Kiváló fejlődési lehetőség volt a résztvevőknek, nekünk pedig megmutatta, hogy a Nokia az 5. generációs hálózatok fejlesztésében és a jövőben is számíthat a magyarországi programozók tudására.” - mondta Korényi Adorján, a Nokia magyarországi Technológiai Központjának vezetője.

A szervező Tech Embassy csapat célja, hogy az idén második alkalommal megrendezett fejlesztő verseny hagyományát a továbbiakban is megőrizzék, sőt, még sok hasonló szórakoztató szakmai kihívással várják majd a lelkes jelentkezőket. Október második felében már készülnek egy újabb, rendkívül nagyszabású megmérettetésre: Európa legnagyobb hackathonját, a Junction-t hozzák el Budapestre!

A JUNCTIONxBudapest a finn rendezvény kistestvéreként egy 48 órás kihívást állít 200 nemzetközi résztvevő számára. A szervezők várják a fejlesztők, designerek, vállalkozók és bármilyen más szakterület lelkes jelentkezőit egészen október 14-ig ezen a linken: regisztráció. Akik pedig kíváncsiak az eseménnyel kapcsolatos fejleményekre és a végeredményre, kövessék a Tech Embassy Facebook oldalát.