Nemzetközi aranyat ért egy magyar technológiai fejlesztés

Kütyü Magazin, 2018. május 17. 11:59

Egyedi kisfilmet kaptak a Telekom Vivicittán indulók a Wavemaker egyedülálló fejlesztésének köszönhetően. Az országos futóversenyhez köthetően az idei szezonban is több mint 17.000 személyes emlékvideó talált gazdára, miközben a Race TV 2017-es változata a Festival of Media Global Awards nemzetközi verseny „Best use of Technology” kategóriájában aranyat nyert.

Lezárult a Telekom Vivicittá sorozata, melyet idén ismét a Wavemaker egyedülálló, minden futó számára személyre szóló videókat készítő technológiája, a Race TV is segített emlékezetessé tenni. 

A személyre szabott kisfilmek mögött elképesztő technikai paraméterek állnak:

További fejlesztéseknek köszönhetően idén már nemcsak az automatikus időméréssel rendelkező futók készíthetnek saját kisfilmet maguknak, hanem azok is, akik chip nélkül teljesítették az adott távot. Ehhez a versenyzőknek ki kell választaniuk befutásuk pontos idejét és képét a kifejezetten erre a célra készült microsite-on.

A Race TV technológiával készült felvételekből összeállított videók száma folyamatosan növekszik, jelenleg 17.000 felett jár, a megtekintések és letöltések eddig 3 TeraByte forgalmat generáltak. Viszonyításképpen, ez az adatmennyiség, abban a tömörített 720p felbontásban, amiben az emlékvideók készültek, körülbelül 5.000 egész estés filmnek felel meg.

A nyertes projektet bemutató videó:

Kivitelező csapat: A RaceTV technológiáját a Wavemaker ötlete alapján a Wavemaker Content, az Umbrella Kreativ Műhely, valamint a POMs Cloud Ltd. készítette.